Alta

APANES: Moderne 4-roms leilighet over to plan, med høy standard, flott sjøutsikt og 3 uteplasser.

Apanesveien 77 , 9512 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 118 m²
Bruksareal 122 m²
Bruttoareal 146 m²
Tomt 2 594 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2006
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 544
Energimerking C
FINN.no 182976928
Sist endret 20.08.2020 08:04
Prisantydning 3 100 000
Totalpris 3 656 835
Ligningsverdi 948 084,-

Beregnet totalkostnad

3 100 000,- (Prisantydning) 548 853,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 648 853,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 656 835,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Apanesveien 77 er en flott, moderne og meget velholdt 4-roms rekkehusleilighet med innholdsrik planløsning over to plan, betydelig oppgradert i nyere tid. Leiligheten ligger i et skjermet borettslag fra 2006, og kan skilte med billedskjønn utsikt utover Altafjorden, samt gode forhold til flotte uteplasser mot nord og syd. Det disponeres to parkeringsplasser på felles, asfaltert gårdsplass.
Innvendig fremstår leiligheten med tidsmessige fargevalg, overflater og innredningsdetaljer. Her finnes et elegant, velutstyrt kjøkken med flere integrerte hvitevarer, en luftig stue med moderne peisovn og god plass for spisebord, og et romslig bad med hjørnebadekar. Videre finnes det separat wc og vaskerom, tre romslige soverom og lagringsmuligheter i innvendig bod og utebod.
Kort fortalt
- Flott rekkehusleilighet over to plan.
- Billedskjønn utsikt utover Altafjorden.
- Betydelig oppgradert, høy standard.
- Innholdsrik og meget fin planløsning.
- Det medfølger to parkeringsplasser.
- Terrasse og markterrasse mot sjøen.
- Solrik terrasseplatting ved inngangen.
- Vindfang med skyvedørsgarderobe.
- Velutstyrt kjøkken, flere hvitevarer.
- Luftig stue med moderne peisovn.
- Spisedel i åpen løsning med kjøkken.
- Romslig bad med hjørnebadekar.
- Separat wc og separat vaskerom.
- Leiligheten har tre romslige soverom.
- Skyvedørsgarderobe på ett soverom.
- Lagring i innvendig bod og utebod.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Ventilasjon med varmegjenvinning.

Innhold

1. etasje: Vindfang, stue/kjøkken, toalettrom og soverom.
Sokkeletasje: Gang/trapperom, bad/wc, vaskerom, 2 soverom og bod.
Annet: Utebod i tilknytning til adkomstterrasse.

Standard

Entré
Det er adkomst via utvendig trapp og sydvendt adkomstterrasse, til overbygd inngangsparti i første etasje. Herfra kommer man inn i et tidsmessig og meget innbydende vindfang, med sort laminatgulv, og hvitmalte panelplater på veggene. Rommet har naturlig lysinnslipp fra vindu, og fra rundt vindusfelt i hvit inngangsdør. I nisje er det plassert skyvedørsgarderobe med en speildør og en mørk, glatt front. Videre er det plass for åpen garderobeløsning, skoskap og kommode. I direkte tilknytning finnes det toalettrom, noe som er perfekt for smårollinger med hastverk.
 
Eier opplyser at leiligheten er betydelig oppgradert i nyere tid. Det er lagt nye gulv, malt opp vegger, listverk rundt vinduer og innvendig trapp, samt montert nye lamper.
 
Kjøkken
Leiligheten har et velutstyrt og elegant kjøkken, med takhøy innredning i hendig U-form. Her er det skap- og benkeplass i rikelig monn. Rommet er åpent mot spisedelen av stuen, noe som letter for servering. Innredningen har hvite profilfronter, lysegrå laminatbenkeplater, og nedfelt vaske- og skyllekum.
 
Mellom over- og underskap er det montert belysning, strømuttak, og sporlister med knagger for oppheng av kjøkkenutstyr. I forbindelse med kokesone og oppvaskkum er det montert beskyttelsesplater i stål. Videre har kjøkkenet integrert stekeovn, keramisk topp, kombinert kjøl/frys, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkenet har hvitpigmentert laminatgulv.
 
Stue
Leiligheten har en luftig, vinklet stue i første etasje, dit det er rikelig lysinnslipp fra store vinduer, og fra glassdør mot nordvendt terrasse. Her blir den nydelig sjøutsikten ivaretatt på en fortreffelig måte. Stuen har hvitpigmentert laminatgulv, og veggene er kledd med malte panelplater i en smakfull kombinasjon av hvit og blå.
 
En moderne peisovn med stålpipe bidrar til å skape ekstra stemning. Ned til sokkeletasje leder en åpen, hvitmalt tretrapp. Stuen har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord.
Bad/wc/vaskerom
Leiligheten har bad/wc og vaskerom sokkeletasjen, og separat toalettrom i strategisk tilknytning til vindfanget i første etasje. Det romslige badet har lyst våtromsbelegg på gulvet og veggene, gulvvarme, og mekanisk avtrekk via ventilasjonsanlegget. Videre er det montert speil med overlys, heldekkende servant på romslig hvitt servantmøblement med skap og skuffer, og to matchende veggskap. I tillegg finnes det toalett, dusjhjørne med skyvedør og tett sokkel, og hjørnebadekar med hånddusj.
Vaskerom
På vaskerommet er det montert hvit benkeseksjon med skuffer, skap og påliggende, grå laminatbenkeplate, samt romslige overskap og høyskap. Rommet har lysegrått våtromsbelegg på gulvet, lyst våtromsbelegg på veggene og mekanisk avtrekk via ventilasjonsanlegget. Videre er det opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.
 
Soverom og garderobe
Leiligheten har tre romslige og pent oppussede soverom, ett i første etasje og to i sokkeletasjen. Alle rommene har hvitpigmentert laminat på gulvene. Veggene er kledd med panelplater malt i hvitt, blått og en dus rosafarge. Fra ett av soverommene i sokkeletasje er det direkte utgang til overbygd markterrasse. Det er tilhørende, hvit skyvedørsgarderobe på ett av soverommene, og god plass for garderobeløsning også på de to andre. For øvrig er det lagringsmuligheter i innvendig bod og utebod.

Beliggenhet

Leiligheten ligger flott og sjønært til i en rolig løkkevei, i et populært og barnevennlig boligområde på Apanes i Alta kommune. Nærområdet har skoler, barnehager, buss og hurtigbåt, samt kort vei til samtlige sentrumsfasiliteter. Det er også nærhet til lekeplass og BUL Idrettspark med tilbud innen håndball, fotball, ski/skiskyting og skøyter.
 
Alta har blant annet bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp. I tillegg har Alta flere konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur har også beliggenhet i sentrum.
 
Det er også kort vei til naturskjønne friluftsområder med gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper, og nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
 
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra Gakori, Rema 1000 og Bunnpris Gourmet. Alta sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. Her finner man blant annet Parksenteret og Amfi-Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Apanes som ligger ca. 260 meter unna boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 6 min til Alta sentrum, 9 min til Aronnes, 12 min til Alta lufthavn, 10 min til Aronnes og drøye to timer til Hammerfest.

Tomt

Areal: 2 594 kvm, Eierform: Fellestomt
Leiligheten ligger i skrånende terreng mot nord, og kan skilte med særdeles flott utsikt utover nærområdet og Altafjorden fra såvel uteplasser som gode vindusflater. Mot nord er det utgang fra ett av soverommene i sokkeletasjen til en overbygd markterrasse mot liten hageflekk, og fra stuen i andre etasje til en delvis overbygd terrasse i samme himmelretning.
På den øvre av terrassene kommer den flotte utsikten til sin fulle rett. Uteplassene har tremmegulv og god plass for utemøblement, og på den øvre er det rekkverk i tre og frostet glass. I forbindelse med overbygd inngangsparti er det bygget en solrik, sydvendt adkomstterrasse i impregnert trevirke, delvis skjermet av utebod i ytterkant. Også her er det plass for utemøblement.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Det disponeres to utendørs parkeringsplasser på felles, asfaltert gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Gakori barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 4,7 km til Alta ungdomsskole. Kommunen har et godt utvalg av barnehager, og i sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet i sentrum med et rikt utvalg av studietilbud.

Felleskostnader

7 875 pr. mnd.
Beløpet består av avdrag kr. 3.154.-, renter kr.1.434.- og felleskostnader kr. 3.287.-.
Felleskostnader inkluderer:
- Renter og avdrag på borettslagets lån.
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
- Jf Skadeforsikring Avtalenr. SP588944.5.1
- Premie til boligsamvirkes fond mot husleietap.
- Godtgjørelse til styret i borettslaget.
- Kommunale avgifter.
- Utvendig drift og vedlikehold.
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
- Snøbrøyting og sandstrøing.
- Forretningsførerhonorar til Polarlys BBL.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Borettslaget betjener allerede renter og avdrag.

Borettslag

Apanesbakken borettslag består av 13 boenheter. Apanesbakken borettslags virksomhet har som hovedformål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig
i borettslagets eiendom (borett). I tillegg organiserer og forvalter borettslaget andre tiltak som har sammenheng med andelseiernes borett.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har gjennomført følgende i 2019:
- Laget stativ for søppel containerne i borettslaget.
- Montert svanehals på luftinntak i nr 95.
- Reparasjon av lås ytterdør i nr 81 og 95.
- Dugnad utført i borettslaget i juni.

Forkjøpsrett

Utprøving av forkjøpsrett tar inntil 20 dager etter at leiligheten er solgt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har sikring mot tap av felleskostnader gjennom Skadeforikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Apanesbakken borettslags fellesgjeld er pr 31. desember 2019 kr. 5.691.941.-. Lånenr. 16714404 er forventet innfridd i 2032. Effektiv rente (2019) er 3,076%. Betaler avdrag.

Andel fellesgjeld

548 853

Rentekostnader fellesgjeld

1.434,-/mnd.

Avdrag fellesgjeld

3.154,-/mnd.

Andel formue

44 552

Forsikring

IF Polisenummer: 3980207
Bygningsmassen er forsikret via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre må tegnes av andelseier.

Regnskap

Årsregnskapet for 2019 viser et overskudd på kr. 323.401,-. Disponible midler pr. 31.12.2019 utgjør kr. 358.534,-. Revisjonen utføres av Enter Revisjon Finnmark AS. Polarslys boligbyggelag er forretningsfører. Se eller regnskap for 2019 som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ingen generell forbud mot husdyrhold i borettslaget. Beboer plikter å sørge for at dyrehold ikke er til sjenanse for andre beboere i borettslaget.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2006

Antall soverom

3

Byggeår

2006

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Antatt fundamentert på morenemasser, fundamenter antatt utført av armert betong. Grunnmur antatt utført i armert betong. Antatt isolert i grunnen mot kuldebroer og telehiv/setninger. Innervegger i kjeller mot grunnen antatt lektet ut og isolert med glassvatt. Golvet er antatt betong golv isolert med 20 cm skumplast/isopor.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Yttervegger antatt utført av tre med reisverk av 36x198 isolert med 20 cm glassvatt, dampsperre, utlektet med 48x48 isolert med 5 cm glassvatt. Antatt vindtetting med plater og vindduk. Utvendig kledd med stående panel og deler med stålplater. Bjelkelag antatt utført i tre isolert med 20 cm glassvatt.
Dører og vinduer: Vinduer er 3-lags energiglass, plassert på innsiden av utvendig kledningen. Isolerte terrassedører og ytterdør. Innvendig slette hvitemalte dører.
Dører og vinduer fungerer fint og er i bra stand.
Takkonstruksjon m/tekking: Pulttak med utvendig tekking av papp. Antatt konstruksjon med w-taksstoler med takstroplater og papp. Antatt isolert med 30 cm glassvatt.
Piper og ildsteder: Det er instalert stålpipe og vedovn i stue 1.etasje.
Anmerkninger:
Det ble observert et løst panelbord over tak over inngangsdør. I følge eier er dette fra når taket over inngangsparti ble bygget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 03.11.2006.

Boligens areal

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 122 kvm, Bruttoareal: 146 kvm
U . etasje/sokkel:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, toalett, soverom, stue og kjøkken.
1. etasje:
Bruksareal:  63².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 stk soverom, gang/trapperom, bad og vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen. Jfr. lov om borettslag §§ 5-5 og 5-6 gjøres det oppmerksom på at det er begrenset mulighet for å leie ut leiligheter i borettslag. Eier av andel kan overlate bruken av boligen inntil 30 døgn i løpet av året, jfr § 5-4 i burettslagslova. Les borettslagets vedtekter som er vedlagt salgsoppgave for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner, varmekabler på bad/wc, vaskerom og i vindfang, supplert med peisovn i stuen. Det er balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. Videre er det montert utebelysning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 948 084 pr. 24.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 413 101 pr. 24.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via dels privat og dels offentlig vei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Apanes - ABBL, planid: 20040004, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 18.06.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet dels privat og dels offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
- Verditakst, datert 21.06.2020
- Selgers egenerklæring, datert 16.06.2020
- Energiattest, datert 24.06.2020
- Bygningstegninger, datert 02.02.2005
- Grunnkart, datert 18.06.2020
- Planstatus, datert 18.06.2020
- Brukstillatelse og ferdigattest, datert 03.11.2006
- Kopi av vedtekter
- Kopi av årsmøteprotokoll, regnskap/budsjett og årsmelding for 2019
- Vilkår Skadeforsikringsselskapet Borettlagenes Sikringsordning AS