Alta

VISNING 6/7 KL.18 - THOMASBAKKEN: Familiebolig, på solrik tomt m/hage, terrasser og garasje. Barnevennlig i blindvei.

Reistadhaugen 5A , 9513 Alta

VISNINGER

6. juli mandag kl. 18:00-18:40

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 135 m²
Bruksareal 135 m²
Bruttoareal 155 m²
Tomt 552 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2003
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1392
Energimerking D
FINN.no 183391954
Sist endret 01.07.2020 09:10
Prisantydning 4 690 000
Totalpris 4 821 242
Ligningsverdi 1 111 753,-

Beregnet totalkostnad

4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 131 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 821 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 4963,- pr. år.

Beskrivelse

Reistadhaugen 5 A er en velholdt og meget tiltalende enebolig med en romslig planløsning over to etasjer, som vil passe de fleste familier. Her bor man barnevennlig til, innerst i en blindvei, på en solrik tomt med to terrasser, samt en hage med gjerde ut mot gaten. Parkering gjøres bekvemt i garasje og på gårdsplass.
Eneboligen har en stor og innbydende stue. Den ligger i delvis åpen løsning med et pent, moderne kjøkken som har de fleste hvitevarer integrert. I tillegg er det en lys loftstue. Det er et flislagt bad i hver etasje - det ene med hjørnekar. I første etasje er det også vaskerom med utgang til tomten. Videre har boligen entré og tre gode soverom, hvorav ett rom og entreen har skyvedørsgarderobe.
Kort fortalt
- Velholdt og tiltalende enebolig.
- Fin planløsning over to etasjer.
- Parkering i garasje og på tomt.
- En pen og solrik tomt med hage.
- To terrasser, vest- og sørvendte.
- Entré med skyvedørsgarderobe og kott under trapp.
- Innbydende stue med mye plass.
- Åpen løsning til moderne kjøkken.
- De fleste hvitevarer er integrert.
- Også en lys og romslig loftstue.
- Et flislagt baderom i hver etasje.
- Vaskerom med utgang til tomten.
- Tre soverom, ett med garderobe.

Innhold

Planløsning
1. etasje: Entré, bad/wc, vaskerom, soverom, stue og kjøkken.
2. etasje: Loftstue, bad/wc, 2 soverom og kott i knevegger.

Standard

Entré
Boligens entré gir et godt og riktig førsteinntrykk. Den består av vindfang og hall, hvor gulvet er hensiktsmessig flislagt. Vindfanget har knaggrekker og vegger lagt med hvite panelplater. Hallen har glatte, hvitmalte vegger, og downlights. Her ryddes yttertøy enkelt bort i en skyvedørsgarderobe med speilfronter, samt i kott under trappen.
 
Kjøkken
Eneboligen har et pent og moderne kjøkken som ligger i delvis åpen løsning med stuen. Det har en hvit innredning montert i en bruksvennlig U-form, med glatte fronter og innfresede håndtak, samt innslag av vitrinefronter og åpne hyller. Benkeplaten er i hvitt laminat og har en nedfelt oppvaskkum i stål. I kortenden er det et vindu med utsyn til gårdsplassen. Ellers er veggen bak benken lagt med hvite fliser.
 
Kjøkkenet har nisje for side-by-side kjøleskap og integrerte hvitevarer for øvrig. Dette inkluderer koketopp, oppvaskmaskin, mikro og stekeovn. De to sistnevnte er montert i et høyskap, mens over koketoppen er det en fritthengende ventilatorhette i stål.
 
Stue
Den innbydende stuen har en vinkelform, hvor kjøkkenet ligger godt tilbaketrukket. Rommet har utgang til markterrassen, og får rikelig med dagslys fra gode vindusflater, deriblant to karnapper.
 
Karnappet ved kjøkkenet er svært stort og har plass til spisegruppe. Ellers i stuen er det god plass til både lenestoler og sofaløsning. Rommet har parkettgulv, en vegg lagt med lys tapet og glatte, gråmalte vegger, pent brutt opp av en mørkegrå vegg som strekker seg helt inn til kjøkkenet.
 
Loftstue
I tillegg har boligen en lys loftstue med god plass til møblement - et kjærkomment rom for barnefamilier. Loftstuen har parkettgulv, mens veggene og himlingen er lagt med grå panelplater.
 
Bad/wc
I eneboligen er det to bad og eget vaskerom. Badet i første etasje er romslig og stilrent, med sorte gulvfliser og lyse veggfliser. Det har vegghengt toalett og et dusjhjørne med skyvedører i glass. Det er en rommelig baderomsinnredning i hvitt, bestående av to høyskap med hylle mellom, en bred skuffeseksjon med heldekkende servant, samt et speil med overlys og sideskap.
 
Bad 2
Badet i andre etasje er flislagt i duse toner. Det har vegghengt toalett, og et innfliset badekar. Det er en plassbygd benk i mørkbeiset tre, med toppmontert porselensservant, matchende hylle under, og et innfelt speil med lys over.
Vaskerom
Vaskerommet ligger i første etasje, og har utgang til terrassen. Det har et lyst belegg på gulv, og vegger lagt med hvitmalte plater. Det er en benkeinnredning med nedfelt utslagsvask i stål, hvitt høyskap, og hvite, takhøye overskap. Under benken er det opplegg og plass til vaskemaskin og tørketrommel.
 
Soverom og garderobe
Eneboligen har tre behagelige soverom, som alle er av god størrelse - ett i første etasje og to i andre. Det er skyvedørsgarderobe med speilfronter i hovedsoverommet, noe som også finnes i entreen. For lagring er det kott i knevegger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde på Thomasbakken i Alta kommune. Fra boligen er det gangavstand til skole, barnehage og flotte tur- og skiområder, samt BUL-hallen med godt tilbud innen håndball, fotball, ski/skiskyting og skøyter.
 
Fra eiendommen er det ca. 1,3 km til Bossekop handelssentrum med butikker, frisør, post og andre servicetilbud, og drøyt 3 km til Alta sentrum med videregående skole, helseinstitusjon og fine forretningstilbud.
 
Alta har også moderne badeland, nyere kino og bibliotek, bowlinghall, kunnskapspark, samt flere treningssentre og idrettshaller. I tillegg finnes konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen - Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet i sentrum.
 
I nærheten finnes også vakre friluftsområder med gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper, og nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
 
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra, Rema 1000 og Bunnpris. Alta Sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta, hvorav sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
 
Fra eiendommen er det enkel tilgang til offentlig kommunikasjon, med busstopp i Thomasbakkveien rett utenfor. Med bil fra Thomasbakken er det ca. 3 min til Bossekop, 6 min til Alta, 8 min til Aronnes og 11 min til Alta lufthavn.

Tomt

Areal: 552 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eneboligen ligger barnevennlig til, innerst i en blindvei, i et attraktivt område. Tomten er solrik og har fin utsikt. Den er pent opparbeidet med gruset gårdsplass, støttemurer og en hage med gjerde ut mot gaten. Hagen har god boltreplass og er beplantet med gressplen og prydbusker.
 
Fra stuen er det utgang til en sørvendt markterrasse. Den har levegg, og er av god størrelse, så her har man mulighet til å møblere med både sittegruppe, grill og solsenger. Det er også en terrasse rundt hushjørnet, bak garasjen og boligen. Den har utgang fra vaskerommet, samt rekkverk med port ut til hagen. Terrassen har god plass, ligger vestvendt til og har markise for solskjerming.

Garasje / Parkering

Det er parkering i en tilbygd garasje, og på den grusede gårdsplassen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra boligen er det gangavstand til Bossekop barneskole, og det er kort vei til Alta/Sandfallet ungdomsskole. Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet har sentral beliggenhet i Alta sentrum med et rikt utvalg av studietilbud.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 69913415

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2003

Antall soverom

3

Byggeår

2003

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Byggegrunn av knuste fjellmasser og noe tilkjørte avrettingsmasser. Fundamenter av armert betong.
Grunnmur: Ringmur av armett betong, isolert med skumplast.
Drenering: Ikke funnet noen form for drens eller grunnmurplast.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Reisverk av tre med dimensjon 48x148, isolert med 15 cm, vindtetting med plater og papp/duk, utlektet med 23 mm og kledd med liggende dobbelfalset panel.
Takkonstruksjon: Saltak med a-takstoler av tre isolert med 25 cm glassull i yttertak. Innredet loft, undrgurt isolert med 20 cm glassull.
Taktekking: Yttertak av betongtakstein og undertak av dffusjonsåpen membran (brettex, bitumenbelagt papp)
Etasjeskillere: Etasjeskiler mellom 1.etasje og loft av trebjelkelag dimensjon 48x198 isolert med 20 glassull. I deler av bygningen er det gulv på grunn og i deler er det flytende golv.
Anmerkninger:
- Noe lite fall mot sluk på bad og vaskerom, men eier opplyser at dette aldri har vært noe problem.
- Mangler håndlist på en side i trappen
- Kott under trapp: Golv med sluk er et våtrom og skal da være utført som et våtrom. Dette rommet er ikke oppført som et våtrom, lite fall og ikke oppbrett på belegg ved vegger.
Annet:
Gasstoppen på kjøkkenet er frakoplet og blindet igjen i begge ender, røret ligger tilgjengelig i sokkel. Bakom uttak til komfyrstikk er det koblingsboks. Gassovn i stue er fjernet og det er lagt inn parkett på det stykket der gassovnen var installert. Her er røret fjernet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 26.02.2004.

Boligens areal

Primærrom: 135 kvm, Bruksareal: 135 kvm, Bruttoareal: 155 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/gang, trapperom/gang, vaskerom, bad, 1 stk soverom, stue og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/loftstue, 2 stk soverom og bad.
Garasje:
Bruksareal: 26 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner. Det er avtrekksventilasjon fra vaskerom og bad. Det er en 200 liters varmtvannsbereder, plassert i et kott under trappen, og kottet har gulvsluk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger

Kommunale avgifter

Kr. 18 538 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 111 753 pr. 29.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 002 309 pr. 29.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Den nye avlastningsveien er planlagt og gå forbi et stykke nedenfor eiendommen på oversiden av Borcgrevinkhøyden. Det er planlagt bygging av 5G antennemast på Reistadfjellet. Det foreligger planer for bygging av Coop-butikk i nærområdet. Ellers gjelder reguleringsplan for Thomasbakken del 2, vestlig del, B8-B13, planid: 19980148 samt reguleringsplan for Thomasbakken boligfelt, samordna plan, planid: 19980009. Opplysninger fra Alta Kommune 22.06.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2003/158-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
15.01.2003 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere
2003/158-3/82  Erklæring/avtale  
15.01.2003 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1310  
Forpliktelse til drift og vedlikehold av kommunaltekniske anlegg og lekeplasser med tilhørende utstyr på fellesareal
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,30 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.825,-, tilrettelegging. kr. 7.250,-, markedspakke kr. 12.200,-, fotopakke kr. 5.000,- og grunnpakke 2.990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 25.06.2020
Selgers egenerklæring, datert 29.06.2020
Energiattest, datert 16.06.2020
Bygningstegninger, datert 16.06.2003
Grunnkart, datert 22.06.2020
Planstatus, datert 22.06.2020
Midlertidig brukstillatelse, datert 26.02.2004
Eiendomsinformasjon, datert 22.06.2020