Alta

GAKORI: Velholdt 3-roms selveierleilighet med egen garasje, solrik veranda og fin utsikt. Gjennomgående planløsning.

Svaneveien 9B , 9512 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 72 m²
Bruksareal 77 m²
Bruttoareal 89 m²
Tomt 3 083 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2007
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 59
Energimerking E
FINN.no 183908414
Sist endret 26.08.2020 21:37
Prisantydning 3 250 000
Totalpris 3 340 242
Ligningsverdi 668 188,-

Beregnet totalkostnad

3 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Pantattest kjøper) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 90 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 340 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 3358,- pr. år.

Beskrivelse

Svaneveien 9 B er en attraktiv og velholdt 3-roms selveierleilighet i et veldrevet sameie med lave driftsutgifter og god økonomi. Eiendommen ligger sentralt, solrikt og trafikkstille til med kort vei til både skole, barnehage, butikk og offentlig kommunikasjon. Utsikten og de gode solforholdene kan nytes på verandaen utenfor stuen. Med boligen følger parkering i egen garasje.
Innvendig gir leiligheten et pent inntrykk med lyse fargevalg, parkett i alle oppholdsrom og praktisk, gjennomgående planløsning. Stue og kjøkken ligger i åpen løsning med peisovn og plass til spisebord. Videre er det et vindfang med åpen garderobeløsning, flislagt bad med opplegg for vaskemaskin, og to pene soverom med tilhørende skyvedørsgarderober. Det er rikelig med lagringsplass i både innvendig og utvendig bod.
Kort fortalt
- Attraktiv 3-roms selveierleilighet.
- Parkeringer i en egen garasje.
- Herlig veranda utenfor stuen.
- Gode solforhold og fin utsikt.
- Åpen garderobe i vindfanget.
- Plass til spisebord ved kjøkken.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Stue med peisovn for lun varme.
- Pent baderom med dusjhjørne.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- To soverom med skyvedørsskap.
- Lagringsplass i bod og utebod.

Innhold

2. etasje: Vindfang, gang, 2 soverom, bod, bad, stue og kjøkken.
Annet: Utebod.

Standard

Vindfang
Leiligheten ligger i andre etasje med adkomst via en utvendig trapp. Vindfanget gir et godt førsteinntrykk av leiligheten med mørke gulvfliser, hvitmalte vegger og en praktisk, åpen garderobeløsning med hyller og knagger. Fra vindfanget er det videre adkomst til en gang med plass til oppbevaringsmøbel og adkomst til bod.
 
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen og har innredning langs to sider av rommet. Innredningen går opp til tak med hvite fronter, tredetaljer, åpne hyller, og laminert benkeplate med nedfelt skylle- og oppvaskkum. Mellom overskap og benkeplaten er det et langsgående vindu. Kjøkkenet har ellers integrert platetopp, stekeovn, nisje til kjøleskap, og opplegg for oppvaskmaskin. Kjøleskap og oppvaskmaskin følger med.
Stue
Stuen er et tiltalende rom med parkettgulv, hvitmalte vegger og en stilig, turkis fondvegg. Belysning er via spotter og vinduer langs den ene veggen gir innslipp av naturlig lys. Her er det også utgang til en veranda. Stuen har god plass til sofagruppe, det er rom for spisebord i overgangen mot kjøkkenet, og en peisovn sikrer et lunt innemiljø.
 
Bad/wc/vaskerom
Badet har grå gulvfliser, hvite veggfliser og downlights. Den hvite innredningen har glatte fronter, heldekkende servant, veggskap og speil med belysning i overkant. Videre er det toalett, dusjhjørne, og opplegg for vaskemaskin. Leilighetens varmtvannsbereder er også plassert her.
 
Soverom og garderobe
Leiligheten har to soverom med tilhørende skyvedørsgarderober. Soverommene har  parkettgulv og er malt i lyse farger. Ekstra lagringsplass er i en romslig innvendig bod og i en uisolert utebod. I tillegg er det lagringsplass på mørkeloft med adkomst fra innebod via takluke.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og barnevennlig boligområde i Gakori, på vestsiden av Alta. Det er rundt 20 min å gå til Alta sentrum hvor du finner moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller.
 
Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp. I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri.
 
Stedet byr på vakker natur med gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, og friluftsliv. Det er flere fine turmål i området, for eksempel opp til utkikkspunktet på Skoddavarre, en av toppene som er med i Alta 10-toppers.
 
Sommerstid er Gakorivannet et populært badested, og har blitt oppgradert med bl.a. flytebrygge, sandstrand, slengtau, balansetau og sittebenker. Skientusiaster har milevis med løyper, inkludert Byløypa som går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
 
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra Gakori. Like ved ligger også Alta Bistro og Pizzeria take away. Det er ca. 1,5 km til bydelssenter på Bossekop og 3 km til Alta sentrum. Alta sentrum har i de senere årene vært under utvikling og modernisering, og byr på bl.a. Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
 
Nærmeste bussholdeplass er Gakori, som ligger ca. 170 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 6 min til Alta sentrum, 11 min til Alta lufthavn, 3 min til Bossekop og drøye to timer til Hammerfest.

Tomt

Areal: 3 083 kvm, Eierform: Eiet tomt
Leiligheten ligger skjermet til med lite støy fra trafikk, og eiendommen er sør- og vestvendt for gode solforhold. Utenfor stue og kjøkken ligger en hyggelig solrik, veranda med fin utsikt. Verandaen har tredekke, hvitmalt rekkverk og utebelysning montert på veggen. Det er også en liten adkomstveranda ved inngangspartiet.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Parkering er i egen garasje. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Gakori barneskole og barnehage, og fra boligen er det 4,8 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet. Kommunen byr ellers på et godt utvalg av barnehager.

Felleskostnader

1 400 pr. mnd.

Sameie

Sameiet består av 12 eierseksjoner. Sameiets eiendom gårdsnummer 26, bruksnummer 59 i Alta kommune. 4 garasje hus med 3 plasser i hvert hus.

Forsikring

Avtaleperiode: 12.05.20-11.05.21 er sameiet eiendom forsikret i If Skadeforsikring. Forsikringsnummer SP 459274.7.2 i tillegg var det tegnet ansvarsforsikring fra og med 12.05.18 for styreansvar for eierseksjon. Forsikringen omfatter ikke innbo og løsøre. Den enkelte sameier må selv tegne innboforsikring.

Regnskap

Regnskapet pr 31.12.19 viser et underskudd på kr. 24 942,- bankbeholdning pr. 31.12.19 kr 168 292. Inntekter fra felles leie og renter utgjør kr 148 583. Totale driftskostnader utgjør kr. 173 625. Underskudd dekkes av egenkapital i form av bank beholdning som er på kr. 100 473 ved inngangen av 2019. Økt kostnader skyldes planering av uteareal på baksiden av sameie.
Årsregnskapet for 2019 er utarbeidet under forutsetning av fortsatt drift. Etter styrets mening er det ingen tvil knyttet til boligsameiets evne til å kunne fortsette driften.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2007

Antall soverom

2

Byggeår

2007

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Antatt betongplate på mark og ringmur av betong.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Antatt reisverk av 36x148, isolert med 150 mm glassull. Utlektet og isolert 48 millimeter innvendig. Vindtetting med plater og vindduk. Dampsperre er plassert på innsiden av utlektingen. I god stand. Utvendig kledning av liggende panel. I god stand.
Vegger mellom leilighetene forutsettes bygget opp søm støyreduserende konstruksjon. Bjelkelag antatt utført som støyreduserende kontruksjon og isolert med 20 cm glassull. I god stand. Ikke funnet tegn eller indikasjoner på skader eller feil med konstruksjonen.
Dører og vinduer: Isolerte ytterdør og terrassedør. Innvendige dører er hvitmalte formpressede dører. Vinduer har 3-lags energiglass. Vinduer og dører fungerer fint og er i bra stand.
Takkonstruksjon med yttertak: W-takstoler av tre isolert med 30 cm glassull og sydde matter. Undertak av taktroplater og yttertak av shingel, taket er kun inspisert fra innsiden på grunn av manglende tilgang. Det ble ikke funnet tegn eller indikasjoner på fuktskader eller feil på taket.
Piper, ildsteder og oppvarming: Det er montert en dobbelløpet pipe som går gjennom leiligheten, et løp for denne leiligheten og et løp for leiligheten under.
I leiligheten er det installert vedovn. Ikke funnet feil eller mangler ved ovn eller pipe.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 19.02.2007

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 77 kvm, Bruttoareal: 89 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang og gang, 2 stk soverom, bad, stue og kjøkken
Garasje:
Bruksareal: 16 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Sameier kan fritt pantsette, selge og leie ut sine eierseksjoner. Erverv og utleie skal meldes skriftlig til styret eller sameiets forretningsfører.

Oppvarming

Leiligheten har eget pipeløp med en tilknyttet peisovn i stuen. Sikringsskapet har automatsikringer. Leiligheten har ventilasjonsanlegg. Varmtvannsbereder på 200 liter er plassert på bad. Leiligheten har lave driftsutgifter.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 15 691 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, feiing og renovasjon. Beløpet gjelder for 2019. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 668 188 pr. 02.07.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 405 476 pr. 02.07.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Svaneveien 13, planid: 20040012, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 02.07.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1957/865-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
24.08.1957 
Bestemmelser i forbindelse med salg av statens umatrikulerte grunn i Finnmark fylke
Overført fra: 5403-26/59
Gjelder denne registerenheten med flere
1971/1365-2/82  Bestemmelse om bebyggelse  
20.07.1971 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:26 Bnr:1 Fnr:35  
Overført fra: 5403-26/59
Gjelder denne registerenheten med flere
1972/1569-2/82  Bestemmelse om veg  
18.08.1972 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:26 Bnr:1 Fnr:35  
Overført fra: 5403-26/59
Gjelder denne registerenheten med flere
2007/1141-2/82  Erklæring/avtale  
09.03.2007 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
2007/1141-1/82  Seksjonering  
09.03.2007 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 81/972
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 - 12

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Entrémøbler i yttergang
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 25.06.2020
Selgers egenerklæring, datert 19.06.2020
Energiattest, datert 25.06.2020
Bygningstegninger, datert 16.01.2006 / 03.11.2005
Grunnkart, datert 18.06.2020
Planstatus, datert 18.06.2020
Midlertidig brukstillatelse, 19.02.2007
Eiendomsinformasjon, datert 19.06.2020
Kopi av vedtekter
Årsberetning
Regnskap og budsjett 2019