Alta

THOMASBAKKEN: Innholdsrik enebolig med hele 6 soverom og 3 romslige uteplasser.

Thomasbakkveien 60 , 9513 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 215 m²
Bruksareal 259 m²
Bruttoareal 275 m²
Tomt 1 212 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1952
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 137
Energimerking G
FINN.no 183128273
Sist endret 02.07.2020 09:53
Prisantydning 3 450 000
Totalpris 3 552 242
Ligningsverdi 1 118 549,-

Beregnet totalkostnad

3 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 86 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 450 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 102 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 552 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 4492,- pr. år.

Beskrivelse

Thomsbakkveien 60 er en stor, innholdsrik enebolig over to plan, samt kjeller med utvendig adkomst. Boligen har separate innganger til første etasje og loft, og seks soverom gir plass for familieforøkning, samt mulighet for generasjonsbolig eller utleie. Flotte solforhold kan nytes på to store uteplasser, og det er gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.
Eneboligen har et velutstyrt kjøkken og en stor, luftig stue i første etasje, et oppholdsrom med enklere kjøkken på loftet, to baderom med dusjkabinett, og tilhørende garderobeskap i hall og på flere av soverommene. For øvrig er det gode lagringsmuligheter i bod i tilknytning til vindfang, og i fire kjellerboder. Boligen har sentralfyringsanlegg med radiatorer.
Kort fortalt
- Stor og innholdsrik enebolig.
- Romslig, gruset gårdsplass.
- To store, solrike uteplasser.
- Bod i tilknytning til vindfang.
- Oppholdsrom med kjøkkenkrok.
- Stor, luftig stue i første etasje.
- To baderom med dusjkabinett.
- Opplegg for vaskemaskin i bad.
- Seks soverom, flere med skap.
- Lagringsplass i tre kjellerboder.
- Elskap med automatsikringer.
- Sentralfyring med radiatorer.
- Yttertaket ble tekket om i 2012.

Innhold

1. etasje: 2 vindfang, hall, kjøkken, stue, bad/wc/vaskerom, 2 soverom og bod.
Loft: Trapperom, oppholdsrom/kjøkkenkrok, bad/wc og 4 soverom.
Kjeller: 3 boder og teknisk rom.

Standard

Vindfang
Det er separate innganger til første etasje og loft via en romslig adkomstterrasse. Vindfangene har gulvbelegg og hvitmalte vegger, og ett har åpen garderobeløsning og direkte adkomst til bod. Begge rommene har plass for garderobeskap.
 
Kjøkken
I første etasje finnes det et velutstyrt kjøkken i hendig U-form, med god skap- og benkeplass. Over benken bidrar et vindu til å skape en hyggelig arbeidsplass. Innredningen har hvite profilfronter, vitrineskap, lyse laminatbenkeplater, og nedfelt, dobbel oppvaskkum. Mellom over- og underskap er det montert strømuttak. Videre har kjøkkenet integrert stekeovn, keramisk topp, oppvaskmaskin, ventilator og plass for kjøleskap. På gulvet er det belegg.
Kjøkken 2
På loftet finnes det et oppholdsrom med enklere kjøkkeninnredning og plass til matbord. Rommet har stedvis skråtak, parkettmønstret gulvbelegg og hvitmalte vegger. Til spiseplassen er det naturlig lysinnslipp fra vindu. Kjøkkeninnredningen har trehvite skrog og benkeplater, hvite glatte fronter og nedfelt oppvaskkum. Videre finnes det komfyrnisje med ventilator.
 
Stue
Eneboligen har en stor og luftig stue i første etasje. Den får rikelig med dagslys og et frodig, grønt utsyn fra store vinduer mot sydvest, og ekstra lysinnslipp fra vindu og glassdør mot terrassen. Rommet har gulvbelegg, lysmalte vegger, samt god plass for spisegruppe og sofaløsning med tilhørende møblement. Pipeløp gir mulighet for etablering av ildsted.
Bad/wc/vaskerom
Boligen har to bad, ett i første etasje og ett på loftet. Badet i første etasje har lyst vinylbelegg på gulvet og lys våtromstapet på veggene. Rommet er oppvarmet med radiator samt gulvvarme. Det har naturlig lysinnslipp fra vindu. Videre har badet elektrisk avtrekksvifte, speil med overlys, nedfelt servant i romslig hvitt servantskap, hvit laminatbenkeplate, to veggskap, og to høyskap. I tillegg finnes det toalett, dusjkabinett med regnfallsdusj, og opplegg for vaskemaskin.
 
Bad 2
Badet på loftet har stedvis skråtak, lyst vinylbelegg på gulvet, lyst våtromsbelegg på veggene, og naturlig lysinnslipp fra vindu. Også dette rommet er oppvarmet med radiator og har elektrisk avtrekksvifte. Videre har badet speil med overlys, nedfelt servant i hvitt servantskap, hvit laminatbenkeplate, og veggskap. I tillegg finnes det toalett og dusjkabinett.
 
Soverom og garderobe
Eneboligen har totalt seks soverom, to i første etasje og fire på loftet, hvorav hovedsoverommet i første etasje er meget romslig. Det er tilhørende garderobeskap på flere av soverommene, og ytterligere oppbevaringsplass i garderobeskap i hall i første etasje. For øvrig er det meget gode lagringsmuligheter i innvendig bod i tilknytning til vindfang og i fire kjellerboder.

Beliggenhet

Boligen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde på Thomasbakken i Alta kommune. Fra boligen er det gangavstand til skole, barnehage og flotte tur- og skiområder, samt BUL-hallen med godt tilbud innen håndball, fotball, ski/skiskyting og skøyter.
Fra eiendommen er det ca. 1,3 km til Bossekop handelssentrum med butikker, frisør, post og andre servicetilbud, og ca. 2,7 km til Alta sentrum med videregående skole, helseinstitusjon og fine forretningstilbud.
Alta har også moderne badeland, nyere kino og bibliotek, bowlinghall, kunnskapspark, samt flere treningssentre og idrettshaller. I tillegg finnes konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen - Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet i sentrum.
I nærheten finnes også vakre friluftsområder med gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper, og nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Bunnpris og Coop Extra. Det foreligger planer om å bygge en ny Coop-butikk rett over gaten. Alta Sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta, hvorav sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
Fra eiendommen er det enkel tilgang til offentlig kommunikasjon, med busstopp i Thomasbakkveien rett utenfor. Med bil fra Thomasbakken er det ca. 2 min til Bossekop, 5 min til Alta Sentrum, 8 min til Aronnes og 10 min til Alta lufthavn.

Tomt

Areal: 1 212 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eneboligen ligger på flat tomt med god avrenning, pent opparbeidet med plen, busker og bed, samt gruset innkjøring og gårdsplass. Fra stuen er det utgang til en solrik, sydøstvendt terrasse på ca.15 kvm, med rampe ned til en like solrik, sydvestvendt markterrasse på ca. 30 kvm.
Utenfor inngangspartiene er det bygget en nordvestvendt adkomstterrasse på ca. 16 kvm, med trapp ned til gårdsplassen. Alle uteplasser er bygget i impregnert trevirke, og to har hvitmalte rekkverk. Yttertaket ble tekket om i 2012.

Garasje / Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på gruset gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra boligen er det gangavstand til Bossekop barneskole, og kort vei til Alta/Sandfallet ungdomsskole. Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet har sentral beliggenhet i Alta sentrum med et rikt utvalg av studietilbud.

Forsikring

Årlig premie utgjør for selgers vedkommende kr. 5658,-.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1952

Antall soverom

6

Byggeår

1952
Tilbygg (i 1973) Utvidet boligen
Tilbygg (i 1990) Påbygd inngangsparti

Byggemåte

Vegger mot grunn: Grunnmur i betong.
Drenering: Drenering antatt med steinsatte grøfter.
Yttervegger: Vegger er oppført av bindingsverk med utvendig liggende panel og antatt isolert med 10 cm mineralull. Utvendig kledning er ikke luftet.
Utvendige overflater: Utvendig liggende trepanel.
akkonstruksjoner: Yttertak som saltak av trekonstruksjoner, tekket med Decra. Isolert på kaldloft med 10 cm mineralull og sydde matter. Noe sagflis på opprinnelig del.
Taktekking: Taktekking med Decra, som er ny fra 2012. Takrenner og nedløp av stål.
Piper og ildsteder: Loddpipe i elementer.
Etasjeskillere: Etasjeskille med trebjelker ukjent isolering.
Anmerkninger:
Det er registrert saltutslag og fukt er målt i grunnmur med "protymeter".
Utvendig kledning er ikke luftet.
Nedgravd oljetank. Fossil oljefyring er forbudt fra 1.1.2020. Selger vil ikke fjerne oljetanken med tilhørende ledningsnett. Dette er kjøpers risiko og ansvar. For mer informasjon, ta kontakt med megler eller les på www.oljefri.no.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Boligen er oppført før bygningsloven trådte i kraft i 1965. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Boligens areal

Primærrom: 215 kvm, Bruksareal: 259 kvm, Bruttoareal: 275 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 0 m².
1. etasje:
Bruksareal: 126 m².
Primærrom: 117 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, entre, bad/vaskerom, trapperom, 2 stk soverom, vindfang.
2. etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 4 stk soverom, trapperom, oppholdsrom m/kjøkkenkrok, bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Eneboligen er oppvarmet via sentralfyringsanlegg med radiatorer. Det er installert el-kolbe til anlegget. Det er nedgravd oljetank på tomten. Pipeløp gir mulighet for etablering ildsted. Det er mekanisk avtrekk fra våtrommene. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke oppgitt av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 19 504 pr. år Kommunale gebyrer inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, feiing og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 118 549 pr. 25.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 026 775 pr. 25.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Den nye avlastningsveien er planlagt og gå forbi et stykke nedenfor eiendommen på oversiden av Borcgrevinkhøyden. Det er planlagt bygging av 5G antennemast på Reistadfjellet. Det foreligger planer for bygging av Coop-butikk i nærområdet.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1925/900024-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
04.04.1925 
Bestemmelser i forbindelse med salg av statens umatrikulerte grunn i Finnmark fylke.
Gjelder denne registerenheten med flere
1938/663-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
11.10.1938 
Bestemmelser i forbindelse med salg av statens umatrikulerte grunn i Finnmark fylke
Gjelder denne registerenheten med flere
1987/5002-1/82  Rettighet  
24.11.1987 
Rettighetshaver:Bossekop Ungdomslag  
Lnr: 2185994
LEIEAVTALE
LYSLØYPE
LEIE-TID: 40 ÅR
Gjelder denne registerenheten med flere
1996/3187-1/82  Jordskifte  
01.10.1996 
Gjelder denne registerenheten med flere
1925/900024-1/82  Registrering av grunn  
04.04.1925 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1
1966/900910-1/82  Sammenslått med denne matrikkelenhet:  
26.02.1966 
GNR 27 BNR 226
1980/3794-1/82  Registrering av grunn  
15.12.1980 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:854
1997/1544-2/82  Grensejustering  
03.06.1997 
Gjelder denne registerenheten med flere
1999/2450-1/82  Registrering av grunn  
06.09.1999 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1352
2004/3153-2/82  Grensejustering  
29.09.2004 
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/1332029-1/200  Registrering av grunn  
07.11.2019 14:32 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1662
Elektronisk innsendt
2019/1332071-1/200  Registrering av grunn  
07.11.2019 14:34 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1663
Elektronisk innsendt
2019/1332114-1/200  Registrering av grunn  
07.11.2019 14:36 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1664
Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,40 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.825,-, tilrettelegging. kr. 7.250,-, markedspakke kr. 12.200,-, fotopakke kr. 5.000,- og grunnpakke 2.990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
- Verditakst, datert 17.06.2020
- Selgers egenerklæring, datert 25.06.2020
- Energiattest, datert 22.06.2020
- Bygningstegninger
- Grunnkart, datert 23.06.2020
- Planstatus, datert 23.06.2020
- Eiendomsinformasjon, datert 23.06.2020