Alta

BUD MOTTATT - GAMLE SENTRUM: 3-roms selveier, med p-plass, masse lagringsplass og usjenert veranda og hage.

Ekornsvingen 12 , 9510 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 63 m²
Bruksareal 64 m²
Bruttoareal 71 m²
Tomt 1 670 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1965
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 58
Energimerking E
FINN.no 184876753
Sist endret 25.09.2020 11:38
Prisantydning 2 050 000
Totalpris 2 102 592
Ligningsverdi 533 109,-

Beregnet totalkostnad

2 050 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 51 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 050 000,-)) -------------------------------------------------------- 52 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 102 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 1550,-

Beskrivelse

Ekornsvingen 12 er en lys og trivelig 3-roms selveierleilighet i første etasje av firemannsbolig, med usjenert beliggenhet like utenfor Alta sentrum. Her bor man med gangavstand til skoler, barnehager, idrettsfasiliteter og et rikt servicetilbud, og kan nyte fine solforhold på overbygd veranda mot skjermet hage. Det disponeres biloppstillingsplass på fellesarealene.
Innvendig fremstår leiligheten med lyse, nøytrale fargevalg, noe som bidrar til å gi den et tidsmessig preg. Her finnes et kjøkken med plass for matbord, en stue med vedovn, og et nyere oppusset bad med dusjhjørne. Det er plass for garderobeskap på soverommene, integrert garderobeskap i entreen, og masse lagringsplass i innvendig bod, flere disponible boder og i fellesboder.
Kort fortalt
- Solrik og usjenert beliggenhet.
- Gangavstand til alle fasiliteter.
- Meget gode lagringsmuligheter.
- Biloppstillingsplass på tomten.
- Overbygd veranda ved stuen.
- Fine solforhold, usjenert hage.
- Integrert garderobeskap i entré.
- Kjøkken med romslig spiseplass.
- Lys stue med vedovn.
- Oppusset bad med dusjkabinett.
- Felles vaskerom og tørkerom.
- Plass for skap på soverommene.
- Innvendig bod, fire eksterne boder.
- Ekstra lagringsplass i to fellesboder.

Innhold

1. etasje: Entré/gang, kjøkken, stue, bad/wc, 2 soverom og bod.
Annet: 3 kjellerboder med et samlet areal på ca. 15 kvm, disponibel loftsbod med et gulvareal på ca. 4 kvm, samt tilgang til felles lagringsarealer i både kjeller og på kaldloft. I kjelleren finnes det også et felles vaskerom med plass for privat vaskemaskin, i tillegg til et felles tørkerom.

Standard

Entré
Det et er adkomst via innbygget inngangsparti og felles trapperom. Herfra kommer man inn i en praktisk entré, med parkettmønstret belegg på gulvet, hvitmalt panel på veggen, og oppbevaringsplass i et integrert garderobeskap. Mot stuen er det satt inn en hvitmalt innerdør med glassfelt, noe som gir innslipp av naturlig lys til rommet.
 
Kjøkken
Kjøkkenet ble pusset opp for rundt fjorten år siden, og har grei skap- og benkeplass i innredning langs to vegger. Fra kjøkkenvinduet er det utsyn til frodig natur. Innredningen har hvite profilfronter, hvite laminatbenkeplater, og nedfelt, dobbel oppvaskkum. Mellom over- og underskap er det montert belysning og strømuttak.
Videre har kjøkkenet ventilator over kokesonen, nisje for komfyr, plass for kjøleskap og opplegg for vaskemaskin. Rommet har parkettmønstret gulvbelegg, hvitmalte vegger og god plass for matbord.
 
Stue
Til stuen er det rikelig lysinnslipp fra et større vindu og glassdør mot verandaen. Frodige trær i tomtekanten gir en bastant avskjerming mot innsyn. Stuen har parkettmønstret belegg på gulvet, hvitmalte vegger, og god plass for sofaløsning med tilhørende møblement. Til pipeløp er det koblet en moderne peisovn.
Bad/wc/vaskerom
Badet er pusset opp i senere år og har naturlig lysinnslipp fra vindu. Rommet har gråspettet belegg på gulvet, hvitmalt glassfiberstrie på veggen, speil med overlys, heldekkende servant på hvitt servantskap, to matchende veggskap, og en åpen, vegghengt hyllemodul i hvitt. I tillegg finnes det toalett, og dusjkabinett med skyvedører. I kjelleren finnes det felles vaskerom med plass for privat vaskemaskin, samt et felles tørkerom.
 
Soverom og garderobe
Leiligheten har to lyse og gode soverom, begge med parkettmønstret belegg på gulvet, hvitmalte vegger og plass for garderobeløsning. Det er oppbevaringsmuligheter i integrert garderobeskap i entreen, og meget gode lagringsmuligheter i innvendig bod, tre kjellerboder, loftsbod og to fellesboder.

Beliggenhet

Boligen ligger i et barnevennlig og veletablert boligområde i Gamle sentrum i Alta. Nærområdet har skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av bymessige fasiliteter og servicetilbud. Det er også kort vei til lekeplass, samt til Finnmarkshallen med tilbud innen håndball og fotball med mer.
Boligen ligger rett ved vakre tur- og friluftsområder, som blant annet Komsa. Alta har gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper, og nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
I Alta finnes et moderne badeland, nyere kino og bibliotek, bowlinghall, kunnskapspark, flere treningssentre, idrettshaller, samt konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet på sentrum.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra, Rema 1000, Kiwi og Coop Prix. Alta har handleområdene Bossekop, sentrum og Elvebakken. Byen domineres i hovedsak av Alta sentrum som i de senere årene har vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi Alta, hvorav sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss. Ved å benytte bil tar det ca. 4 min til Alta sentrum, 5 min til Bossekop, 7 min til Alta lufthavn og drøye to timer til Hammerfest.

Tomt

Areal: 1 670 kvm, Eierform: Eiet tomt
Leiligheten ligger skjermet og tilbaketrukket innerst i en liten stikkvei, og utearealene omkranses av et frodig skogbryn. Felleseiendommen er opparbeidet med plen rundt huset, samt gruslagte adkomst- og parkeringsarealer. Utvendig fasade er nylig malt opp, og på taket er det montert nye snøfangere.
 
Fra stuen i første etasje er det utgang til en overbygd, nordvestvendt veranda, med trapp ned til en usjenert hage. Verandaen har tremmegulv, gråmalt rekkverk, og plass for cafesett.  Solforholdene er gode.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer biloppstillingsplass på fellesarealet. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa barneskole, Alta/Sandfallet ungdomsskole og Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har sentral beliggenhet på sentrum med et rikt utvalg av studietilbud.

Felleskostnader

1 200 pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer brøyting, strøm til fellesarealer, forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre) samt medlemskap for sameiet i Huseiernes Landsforbund.

Sameie

Sameiet Ekornsvingen 12 består av 4 boenheter.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Bygget ble malt i 2019.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Sameiet har konto hos BN bank. Diponible midler pr. 10.07.2020 er kr. 14.695,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold må diskuteres og godkjennes av styret.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1965

Antall soverom

2

Byggeår

1965

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Betongfundamenter på grus. Kjellervegger i betong, innvendig med pussede overflater. Kjellergulv som gulv på grunn i betong.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Vegger i bindingsverk i trekonstruksjoner, 100 mm mineralullisolasjon og utvendig trepanel. Trebjelklag mellom etasjene isolert med mineralull.
Dører og vinduer: Vinduer i trekarmer med 2-lags isolerglass, fra 1993. Ytterdører i isolerte tredører i furu. Innerdøer i slett finer.
Takkonstruksjon med yttertak: Trekonstruksjoner som saltak, tekket med skifer. Montert snøfangere.
Piper, ildsteder og oppvarming: Pipe i teglstein, pusset og malt overflate. Kombinert ved/oljeovn i stue.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Boligen er oppført før bygningsloven trådte i kraft i 1965. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 71 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken , stue, 2 soverom, bad og gang. S-rom: Bod
Leiligheten eier 3 boder i kjelleretasjen med BRA=15 m2 og en bod på kaldloft på 4 m2. I tillegg har leiligheten tilgang til fellesareal som inneholder søppelrom, vaskerom, tørkerom og bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner, supplert med vedovn i stuen. Det er naturlig ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger

Kommunale avgifter

Kr. 12 800 pr. år
Beløpet gjelder for 2019. Avgifter kan være avhengig av forbruk. Årsprognose for 2020 er kr. 13.008,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 533 109 pr. 13.07.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 919 192 pr. 13.07.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via dels privat og dels offentlig vei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1963/1081-6/82  Rettigheter iflg. skjøte  
31.10.1963 
Overført fra: 5403-29/58
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen ligger sentralt i sentrum av Alta på flat tomt, tilknyttet offentlig vann- og spillvannsanlegg. Avkjørsel fra kommunal asfaltert vei, via felles avkjørsel med parkering på egen tomt. Gruset parkeringsplass.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 10.07.2020
Selgers egenerklæring, datert 13.07.2020
Energiattest, datert 13.07.2020
Tegninger
Grunnkart, datert 01.07.2020
Planstatus, datert 01.07.2020
Eiendomsinformasjon, datert 01.07.2020
Kopi av vedtekter