Alta

BOSSEKOP: Enebolig m/renoveringsbehov. Stor tomt, terrasse, uthus og god beliggenhet.

Skogforvalterveien 5 , 9513 Alta

BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 88 m²
Bruksareal 129 m²
Bruttoareal 148 m²
Tomt 1 122 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1965
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1062
Energimerking G
FINN.no 191738857
Sist endret 30.09.2020 13:22
Prisantydning 2 490 000
Totalpris 2 571 492
Ligningsverdi 681 716,-

Beregnet totalkostnad

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 81 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 571 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2020 utgjør kr. 3025,- (årsprognose). Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Skogforvalterveien 5 er en eldre enebolig over ett plan og kjeller, med attraktiv og familievennlig beliggenhet ved Bossekop sentrum. Det er blant annet kort gangavstand til Bossekop skole, matbutikkene Extra og Bunnpris, samt idrettsanlegg og turområder.
Eiendommen er noe inngjerdet og har stor gårdsplass med plass til flere biler. Hagen har plen, noen trær og en skiferlagt uteplass. I tilknytning til inngangspartiet er det en stor terrasse med gode solforhold.
Boligen bærer preg av vedlikeholdsmessig etterslep og har behov for renovering både ute og inne. Boligen har fire soverom, bad, stue med peisovn og kjøkken med original innredning. Kjelleren har gang og flere boder. På tomten er det også oppført et eldre uthus, modent for rivning.
Kort fortalt
- Enebolig med renoveringsbehov.
- Solrik tomt på over 1 122,8 kvm.
- Gode parkeringsmuligheter på tomt.
- Rivningsklart uthus på ca. 28 kvm.
- Terrasse ved inngangspartiet.
- Stor, skiferlagt uteplass.
- Kjøkken med spiseplass ved vindu.
- Romslig stue med peisovn.
- Fire soverom
- Bad med dusjkabinett og toalett.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- Kjeller med boder og vaskekjeller.

Innhold

1. etasje: Vindfang, entré, stue, kjøkken, 4 soverom, bad/wc/vaskerom og bod.
Kjeller: Gang og boder.

Standard

Entré
Boligen har inngang fra en stor terrasse til et lite vindfang med panelvegger og vinylbelegg. Innenfor er det entré med malt tregulv, lysmalt veggpanel og plass til garderobeløsning.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i eget rom og har en original innredning med malte fronter, laminatbenkeplate og heldekkende benkebeslag med skyllekum, oppvaskkum og avrenningsfelt. Overskapene er skrå med skyvedører. Foran kjøkkenvinduet er det plass til et spisebord for to til tre personer.
Stue
Stua har god størrelse med plass til både spisestuemøblement og sofagruppe. Rommet har vinduer mot to retninger, og en god oppvarmingskilde i en peisovn med stort glassfelt i døren. Stuen har gulvbelegg og malte tynnplater på veggene.
Bad/wc/vaskerom
Boligen har bad med toalett, dusjkabinett, baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin. Rommet har gulvbelegg og malt glassfiberstrie på veggene. Baderomsinnredningen har hvite skapfronter på servantskap og et høyskap. Servanten er nedfelt i benk. I kjeller er det vaskekjeller.
Soverom og garderobe
Boligen har fire soverom. Ett av soverommene har et frittstående garderobeskap og et annet har plassbygd, originalt skap. Boligen har god lagringsplass i bod i første etasje og flere kjellerboder.

Beliggenhet

Boligen ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde like ved Bossekop sentrum i Alta kommune. Nærområdet har skoler, barnehager, buss og hurtigbåt, samt et godt utvalg av bymessige fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass og BUL Idrettspark med tilbud innen håndball, fotball, ski/skiskyting og skøyter.
Det er kort vei til naturskjønne friluftsområder med gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil unna.
Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp.
I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet i sentrum.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Bunnpris Gourmet, Coop Extra og Rema 1000. På sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
Nærmeste bussholdeplass er i Skoleåsen som ligger ca. 150 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Alta sentrum, 8 min til Aronnes, 9 min til Alta lufthavn og 23 min til Rafsbotn.

Tomt

Tomta er 1 122,8 kvm og har en attraktiv og familievennlig beliggenhet. I tillegg til eneboligen er det oppført et eldre uthus på ca. 20 kvm som er modent for rivning. Eiendommen har gruset innkjørsel og gårdsplass, samt hage med plen, en del trær og noe gjerde. Nåværende innkjørsel går over naboeiendommen. På boligens østside er det en stor skiferlagt uteplass mellom boligen og uthuset. I tillegg er det laget en stor terrasse i tilknytning til inngangspartiet, som har gode solforhold.

Garasje / Parkering

Det er plass til å parkere flere biler på gruset gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Bossekop barneskole, og ca. 3 km til Alta/Sandfallet ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, med et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen byr ellers på et godt utvalg av barnehager.

Forsikring

Årlig premie utgjør for selgers vedkommende kr. 7.491,-.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1965

Antall soverom

4

Byggeår

1965

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Grunn-/ringmur av betong på grusmasser, som er pusset og malt utvendig.
Gulv på grunn: Gulv av betong i kjeller
Utvendige overflater: Utvendig kledning av stående malt tømmermanns kledning.
Yttervegger: Yttervegger over bindingsverk som muligens er isolert med 10 cm glassvatt.
Takkonstruksjon: Trekonstruksjoner som saltak som er isolert med glassvatt.
Taktekking og membraner: Tekket med korrugerte stålplater og beslag av stål, samt takrenner og nedløp av plast.
Piper og ildsteder: Vedovn i stua som er tilkoblet teglesteins pipe.
Anmerkninger (TG3 i takst):
- Kledningen har behov for utskifting og maling, og det er brukt rust-spiker en del steder på den.
- Overflatene er generelt sterkt slitt og bør males opp eller skiftes.
- Uthus: Gammel bygning med store råteskader i vegger, gulv og tak. Taket er i tillegg midlertidig tekket med pressing. Bygningen må rives og bygges opp igjen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Boligen er oppført før bygningsloven trådte i kraft i 1965. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Boligens areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 129 kvm, Bruttoareal: 148 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Gang, boder.
1. etasje:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom :Vindfang, entre, stue, kjøkken, 4 soverom, bad/vaskerom
Uthus:
Bruksareal: 28 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen har oppvarming med enkelte panelovner og vedfyring i peisovn i stua. I vaskekjeller er det nyere varmtvannsbereder. Det er lagt varmekabler på hovedvannledning som ikke er tilkoblet. Elektrisk anlegg er åpent og har porselenssikringer fra byggeår.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 14 820 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, feiing, renovasjon og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 681 716 pr. 15.09.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 454 176 pr. 15.09.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei. Nåværende innkjørsel/vei går over naboeiendommen gnr. 27 bnr. 952. Ikke tinglyst veirett. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er i et område for "Bevaring kulturmiljø" hvor det er krav om skifertak.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1987/5123-1/82  Bestemmelse om veg  
27.11.1987 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1062
(Denne er ikke gyldig lenger)

Vei/vann/avløp

Nåværende innkjørsel/vei går over naboeiendommen gnr. 27 bnr. 952. Ikke tinglyst veirett. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 15.09.2020
Selgers egenerklæring, datert 26.08.2020
Energiattest, datert 15.09.2020
Grunnkart, datert 02.09.2020
Planstatus, datert 02.09.2020
Eiendomsinformasjon, datert 04.09.2020