Porsgrunn - Eidanger

Fin enebolig med garasje i etablert og barnevennlig boligområde med 2 kjøkken og 2 stuer.

Trekanten 10 , 3946 Porsgrunn

VISNINGER

10. august mandag kl. 16:30-16:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Sandersen
Per Arne Sandersen Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

54%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

48%

har bolig på over 120 kvm

85%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 146 m²
Bruksareal 156 m²
Bruttoareal 177 m²
Tomt 873 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1953
Gårdsnummer 43
Bruksnummer 340
Energimerking D
FINN.no 186467788
Sist endret 03.08.2020 10:45
Prisantydning 3 290 000
Totalpris 3 386 269
Ligningsverdi 732 061,-

Beregnet totalkostnad

3 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,50 (Pantattest kjøper) 82 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 96 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 386 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Porsgrunn kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Porsgrunn kommunes hjemmeside.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners v/Per Arne Sandersen har gleden av å presentere Trekanten 10! Tiltalende enebolig med  garasje, overbygd utestue, lekestue og bod. Pent opparbeidet tomt med asvaltert gårdsplass.

Innhold

1. etasje: Vindfang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, arbeidsrom/kontor og bod.
2. etasje: Bad, gang/trapperom og 3 soverom. Utgang til solrik terrasse!
Underetasje: Èntre, stue/kjøkken, soverom, bad/vaskerom og boder.

Standard

Boligen har gjennomgående god standard med fin planløsning.
Kjøkken 1. etg.
Kjøkkeninnredning fra Kvik byttet i 2018, laminat benkeplate med underlimt komposittkum og Siemens integrerte hvitevarer. Plater på vegg under overskap. Mekanisk avtrekkshette er forskriftsmessig montert til innredningen og etablert over platetopp. Komfyrvakt etablert ifølge eier. Avtrekk ført til yttervegg.
Kjøkken underetasje.
Kjøkkeninnredning fra 2014 av slette fronter og laminert benkeplate. Plater på vegg under overskap. Stålkum med ett grep blandebatteri. Integrert komfyr, opplegg og plass til oppvaskemaskin og kjøleskap. Oppvaskmaskin på kjøkkenet følger med. Mekanisk avtrekkshette er forskriftsmessig montert til innredningen og etablert over platetopp. Komfyrvakt etablert ifølge eier. Avtrekk ført til yttervegg.
Bad/vaskerom i 1. etg. fra 2014 med overflater av flis på gulv og vegg, malte plater i himling. Rommet er innredet med dobbel servantskap med speil/lys, wc og nyere dusjkabinett. Opplegg og plass til benk med vaskemaskin. Sluk er under dusjkabinett, sluk og videre fallforhold er følgelig ikke inspisert. Mekanisk avtrekk for ventilering av rommet. Oppvarmes med varmekabel i gulv. Bad i 2. etg. fra 2014 med overflater av vinylbelegg på gulv og baderomsplater på vegg, plater i himling. Rommet er innredet med servantskap med speil/lys, wc og dusjnisje med glassvegger. Gulv med fall mot sluk. Sluk av plast. Mekanisk avtrekk for ventilering av rommet. Oppvarmes med varmekabel på gulv.
Bad fra 2014 i underetg. med overflater av vinylbelegg på gulv og baderomsplater på vegg, plater i himling. Rommet er innredet med servantskap med speil/lys, wc og dusjnisje med glassvegger. Opplegg og plass til benk med vaskemaskin. Gulv med fall mot sluk. Sluk av plast. Mekanisk avtrekk for ventilering av rommet. Oppvarmes med varmekabel på gulv.

Beliggenhet

Eiendommen ligger attraktivt og barnevennlig boligområde på Eidanger, ca 3,5 km unna
sentrum. Gangavstand til barnehage, barne-/ungdomsskole, idrettsanlegg, buss samt
kort vei til Telemarksporten med butikker, bensinstasjon og E 18. Fine turområde og
badestrand på Olavsberget i nærmiljøet. Tomten er opparbeidet med asvaltert gårdsplass. Usjenert hage dels beplantet med plen, prydbusker. Fin overbygd uteplass, lekestue og bod.

Tomt

[total_tomtearealogfeste
Opparbeidet tomt på 873 kvm med plen, prydbusker og asfaltert gårdsplass.

Garasje / Parkering

Ja, med lagringsrom under deler av garasjen.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1953

Antall soverom

4

Byggeår

1953

Byggemåte

Enebolig opplyst å være oppført 1953, renovert i 2014. Bolig med grunnmur av betong med sparestein med utvendig murpuss. Drenering dels skiftet med grunnmursplast og rør i grunn fra 2014.
Vinduer og dører utskiftet i 2014 med isolerglass. Yttervegg av reissverk med utvendig stående kledning. Kledning skiftet og etterisolert i 2014. Saltak med ark, oppbygget med sperretak, etterisolert i 2014.
3 våtrom med renovert i 2014 med anmerkning på fallforhold. 2 stykk kjøkkeninnredning fra 2018 og 2014 med slette fronter og laminert benkplate med hvitevarer. Strømskap med automatsikringer og ledningsnett utskiftet i 2014. VVS i all hovedsak skiftet i 2014 med vannrør av rør i rør og avløp av plastrør.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på garasje, datert 16.07.91. Foreligger ikke ferdigattest for boligen.
Manglende godkjennelse av innredede rom:
Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom og kjellerstue.

Boligens areal

Primærrom: 146 kvm, Bruksareal: 156 kvm, Bruttoareal: 177 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Èntre, stue/kjøkken, soverom og
bad/vaskerom.
1. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/kjøkken,
bad/vaskerom og arbeidsrom/kontor.
2. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang/trapperom og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Takstmann Are Bjørkheim

Adgang til utleie

Boligens utleieenhet er ikke godkjent. Kjøper overtar risikoen for dette. For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Varmekilder er varmekabler, varmepumpe og panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 26 500 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 26 500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 392 pr. mnd Merknader: Kr. 1.616,-, forfaller til betaling 20.07.20, gjelder for juli måned. Det ble innført månedlig betaling fra 01.07.20.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 732 061 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 635 421 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se kart på finn.no. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Reguleringsbestemmelser for Rv 36 fra Eidanger vegkrysstil NSB ved stasjonsvegen, samt Trekanten og en del tilliggende arealer følger vedlagt. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Porsgrunn Kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Porsgrunn kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Taklampe over spisestue og kjøkken lampe følger ikke med salget. 
Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sandersen@partners.no eller SMS: 95 99 80 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.