Trøgstad

Enebolig i kjede m/carport under oppføring. 4 soverom, 2 bad, vaskerom - Barnevennlig og sentralt, meget gode solforhold

Fortlia 3 - Seksjon 2 , 1860 Trøgstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anette Mandfloen Strøm
Anette Mandfloen Strøm Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Elin Westerby
Elin Westerby Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Bruksareal 143 m²
Tomt 1 133 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 4
Byggeår 2020
Gårdsnummer 628
Bruksnummer 60
Energimerking C
Sist endret 14.10.2020 09:17
Prisantydning 3 690 000
Totalpris 3 697 092

Beregnet totalkostnad

3 690 000,- (NB: prisen er fast) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 5 750,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 230 462,-)) -------------------------------------------------------- 7 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 697 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Beskrivelse

På Fortlia i Skjønhaug skal det nå bygges 2 lekre eneboliger i kjede. Tomten er flat med meget gode solforhold og utsyn. Boligene har nærhet til fine turområdet, beliggenheten er sentral til skole og barnehage, samt sentrum.

Kort fortalt

- 4 soverom, 2 bad, separat vaskerom
- Terrasse på ca. 50 kvm med glassrekkverk
- Balansert ventilasjon
- Vedovn i stue
- Skyvedørsgarderobe i gang og på 2 soverom
- Carport og utebod
- Gangavstand til sentrum, barnehage og barneskole mm.
- Fine turområder rett utenfor døren

Hvorfor kjøpe nybygg

- Boligen er i forskriftsmessig stand med 5 års reklamasjonsfrist
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger
- Innflytningsklar uten tanke på å måtte pusse opp først
- Svært lave vedlikeholdskostnader i nær framtid
- Fastpris - Ingen "budkrig"
- Lave omkostninger

Innhold

1.etasje: Entrè, 3 soverom, bad, vaskerom, teknisk rom
2.etasje: Stue/kjøkken, soverom, bad.
Annet: Utvendig bod

Standard

Boligene blir levert med god standard og etter TEK17.
Entrè
Boligen har adkomst via lys entrè med gulvvarme og skyvedørsgarderobe. Trapp opp til 2.etasje med hvite vanger med sorte trinn og håndlist og stålspiler.
 
Stue/kjøkken
Boligen får en luftig, delvis åpen stue/kjøkkenløsning. Stuen har utgang til stor terrasse med flott utsikt mot friområde, utsikten kan også nytes innenfra, fra store vindusflater. Rommet er utstyrt med vedovn type Jøtul F370 Advance med stålpipe.
 
Kjøkkeninnredningen er hvit, typen IKEA vaxtorp med betongmønstret/laminat benkeplate. Hvitevarer er integrert: komfyr, platetopp, kjøleskap, oppvaskmaskin og ventilator.
 
Bad/vaskerom
Begge bad har Ibo tresbo baderomsplater m/30x60 flis og grått baderomsbelegg  på gulv. Rommene er utsyrt med dusjdører på vegg, baderomsinnredning m/speil, gulvstående toalett og downlights i himling.
 
Vaskerom har også fibo tresbo baderomsplater  m/30x60 flis, grått baderomsbelegg på gulv. Vask nedfelt i benkeplate m/4stk skap under og opplegg for vaskemaskin.
 
Soverom og garderobe
Boligen har 4 soverom. Skyvedørsgarderobe på 2 av soverommene. Skyvedørsgarderobe i hall/trapp
 
Generelt
Innvendige gulv: 8 mm laminat
Innvendig himlinger: skrå skygge panel i mdf , farge Bomull .
Innvendig vegger: Smartplater i fargen bomull
Innvendige dører: Hvite, glatte.
Utgangsdør: Harmoni funkis
Vinduer: 1.etg husmor m/3lags glass. 2 etg: stue/ kjøkken: fast karm m/3lags glass og skyvedør ut. Sovrom/bad 2.etg: husmor m/3lags glass
Utvendig belysning: 4 stk lamper, 3stk spotter i carport.
Utvendig bod: Uisolert med 12mm osb plater og hvit boddør. Taklys og kontakt.
Overstående er hentet fra materialbeskrivelse utarbeidet av Strandkås Bygg AS datert 08.07.2020, se materialbeskrivelsen for utdypende informasjon om standard.

Beliggenhet

Gangavstand til Skjønhaug sentrum med skole, barnehage og alt du måtte trenge av sentrumsfasiliteter. Nærmeste videregående skoler er i Mysen og Askim. Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Bunnpris, Rema eller Kiwi. Ønsker man ytterligere servicetilbud er det ca. 17 minutters kjøretur til Askim sentrum. Det tar ca. 1 time med bil til Oslo S og 35 minutter til Svenskegrensen. Nærmeste busstopp er Trøgstad Kirke, ca 1,4 km fra boligen.
Det er ikke mangel på fine turområder i nærområdet. I umiddelbar nærhet har du den populære turstien "Mila", kort gangavstand også til kulturminnet Trøgstad fort, Gravstjern og Pershytta mm.

Uteområde

Meget romslig terrasse på ca. 50 kvm med utgang fra stuen. Terrassen blir utstyrt med rustfri håndløper og stolper med glassrekkverk. Utebelysning på vegg. Fra terrassen er det fin utsikt med meget gode solforhold. Boligen har gruset gårdsplass, utebelysning i carport

Oppvarming

Boligen leveres med balansert ventilasjon og vedovn i stue. Gulvvarme i entrè, på begge badene og på vaskerom.

Formuesverdi

Formuesverdi er ikke fastsatt da boligen er under oppføring.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adgang til utleie

Kortidsutleie krever samtykke fra den andre sameieren iht til utkast vedtekter. Øvrig er det ikke kjent andre begrensninger for utleie av boligen til boligformål.

Boligens areal

Bruksareal: 143 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tegninger for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppgitt fra utbygger og kommunale papirer og er ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Reguleringsplan / reguleringsbestemmelser

Eiendommen er regulert til boligformål og følger bestemmelsene til reguleringsplan "Gravsåsen Øst" og Kommuneplanens arealdel Trøgstad. Se vedlegg.

Vei/Vann/Avløp

Boligen vil være tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Alle kostnader i forbindelse med dette er inkludert i kjøpesummen.

Betalingsbetingelser

Kjøper skal innbetale 10 % av kjøpesum ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling. Dette anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper.
Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.
Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger.
Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Endringsarbeider

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen. Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør. Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen.

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Selger er etter Bustadoppføringslova § 12 pliktig til å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag. Overføring av innbetalt beløp til selger er avhengig av selgers garantistillelse i.h.t. Bustadoppføringslova § 47.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.