Tegane 50

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Tegane 50

  • 6200 Stranda
Prisantydning
1 490 000,-
Totalpris
1 522 472,-
Teknisk verdi
2 285 525,-
Fellesutgifter
1 000,-
Kommunale avgifter
7 074,- ((stipulerte kommunale avgifter inkludert vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt))
Beregnet totalkostnad
1 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
31 250,- (Dokumentavgift)


32 472,- (Omkostninger totalt)


1 522 472,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
65m²
Bruksareal
70m²
Bruttoareal
75m²
Tomt
1 582m² (fellestomt)
Etasje
2.
Soverom
2
Byggeår
1990
Gårdsnummer
49
Bruksnummer
304
Seksjonsnummer
4
Energimerking
D
Finn-kode
103776092
Sist endret

Eiendomsmegler MNEF

Lars Hellevik

+47 90 18 63 94
  • Nabolagsprofil

92%

bor i enebolig

83%

eier sin egen bolig

65%

har bolig på over 120 kvm

56%

av boligene er eldre enn 20 år

Dokumenter

Salgsoppgave Tegane 50

BRA/PROM

70 / 65 m²

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Beskrivelse

Romslig selveierleilighet i rolig og veletablert område. Seksjonen er beliggende i 2. etasje av firemannsboligen, og har trappefri adkomst fra den solrike terrassen ved inngangspartiet på vestsiden av bygget. Seksjonen har i tillegg en solrik veranda, med fantastisk utsikt mot Storfjorden og Tafjordfjella, samt innvendig bod, loft og garasjeplass.

Innhold

2.etg: Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad/wc/vaskerom, 2 soverom, bod

Boligen har også kryploft og veranda, samt garasje.

Standard

Velkommen til Tegane 50 - en romslig selveierleilighet i rolig og veletablert boligområde. Boligen har en enkel standard med gulvoverflater belagt med tepper, vinyl og flis, vegger med tapeter og himlinger kledd med himlingsplater. Seksjonen har også en praktisk, innvendig bod, samt et romslig loft med gode oppbevaringsmuligheter. Leiligheten har også egen del i garasjebygg.

Inngangsparti

Boligen har et overbygd, trappefritt inngangsparti på byggets nordvestlige side. Her er det også etablert terrasse og noe beplantning i fremkant.

Videre kommer man inn i vindfanget og til en åpen innergang.

Stue

Stuen er romslig på størrelse, og har flere møbleringsmuligheter med god plass til både sofakrok og spisegruppe. Det er montert vedovn/lukket peis, og det er utgang til en østvendt veranda med fantastisk utsikt mot Storfjorden.

Kjøkken

Kjøkkenet har montert en L-formet kjøkkeninnredning med hvite, glatte fronter og overskap. Rommet er videre utstyrt med opplegg for oppvaskmaskin, ventilator og en dobbel servant.

Bad/Wc/Vaskerom

Badet har en flislagt gulvoverflate med nedstøpte varmekabler, og vegger med baderomstapet. Badet har god størrelse, og er utstyrt med toalett, servant, dusjkabinett, høyskap og opplegg for vaskemaskin.

Soverom

Boligen har 2 soverom. Hovedsoverommet er så pass romslig, at det har blitt benyttet til stue i senere tid.

Beliggenhet

Boligen er beliggende i et populært og solrikt byggefelt i Tegane på Langlo. Eiendommen ligger fint til i terrenget, med storslått utsikt utover Stranda og Storfjorden. Området er ellers rolig og barnevennlig, med flere barnefamilier og lekeplass i nærheten. Fra eiendommen har man også gangavstand til barnehager og skoler, og både Strandafjellet og Stranda sentrum er kun en kort biltur unna. I nærheten har man også flere turmuligheter som blant annet Meraftahornet og Ystehøla, og vinterstid har man tilnærmet Ski-In fra Alperittløypa!

Etasje

2 etasje

Tomt

Selveid fellestomt på nærmere 1,6 mål. Tomten har egen avkjørsel fra offentlig vei, og har garasjebygg og godt med parkeringsareal på vestsiden av eiendommen. Ellers er tomten delvis opparbeidet og delvis naturtomt med noe beplantning, singlede stier og hageareal.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig er rekvirert.

Formuesverdi som sekundærbolig er rekvirert.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver ifl. Stranda Kommune.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

2. etg: P-rom: 65 kvm, BRA: 70 kvm, BTA: 75 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet leies ut etter sameiets vedtekter.

Oppvarming

Elektrisk via panelovner og varmekabler på bad.

Vedovn/lukket peis

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 6 048,- / halvår

(inkl. vann, kloakk, renovasjon og feiing)

Eiendomsskatt kr 1 026,-/ halvår

Felleskostnader kr 1 000,- / mnd

(inkluderer felles byggforsikring, brøyting og oppsparing til vedlikehold)

I tillegg må det påregnes utgifter til strøm og innboforsikring.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål ifl. Reguleringsplan for Langlo III med reguleringsføresegner datert 15.10.76.

Sameie

Sameiet "Sameie Tegane 50-56", org.nr. 995 470 012 ble stiftet 22.07.1991, og består av 4 seksjoner - fordelt over 2 etasjer.

Styreleder i sameiet er Ivar Jan Langlo /v Stranda Eigedomsselskap AS.

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sameiet har ingen fellesgjeld per dags dato.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Bygget males i 2017.

Det er ikke vedtatt/foreslått planer som vil føre til økning i felleskostnadene.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Da selger ikke har inngående kunnskaper om boligen, oppfordres interessenter på generelt grunnlag å undersøke boligen nøye.

Diverse møbler/innbo kan vederlagsfritt medfølge i handelen etter avtale.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.