Personvernpolicy

Introduksjon

Det er viktig for oss at du vet hvilke opplysninger vi innhenter om deg, og at du føler deg trygg på at personvernet ditt er ivaretatt. Fordi vi respekterer din rett til personvern, kan du velge å ikke akseptere enkelte typer cookies. Klikk på de ulike kategoriene i menyen i Senter for personvern for å endre på innstillingene.

Under følger en forklaring på hvordan og hvorfor vi samler data om brukerne av nettsiden vår, samt til hvilket formål vi benytter denne informasjonen.

Hvem er behandlingsansvarlig?

Behandlingsansvaret er delt mellom Partners AS, ved administrerende direktør, og de tilknyttede medlemmene.

Hva er formålet?

Opplysningene som innhentes om deg benyttes til tekniske, analytiske og markedsføringsrelaterte formål.

  • For å kunne forbedre nettsidens funksjonalitet, brukeropplevelse og innhold, samler og analyserer vi data om din og andre brukeres nettadferd.
  • For å kunne gi deg relevante tilbud og tilpasset innhold i andre kanaler og annonsenettverk, som Facebook og Google, benytter vi informasjonskapsler utstedt av tredjepart.
  • Kunne ta kontakt med deg i forbindelse med salg eller kjøp av bolig i tråd med lov om eiendomsmegling

Hva er det rettslige grunnlaget?

Meglerbransjen er underlagt lovkrav som følger av lov og forskrift om eiendomsmegling: Lovens formål er å legge til rette for at omsetning av fast eiendom ved bruk av mellommann skjer på en sikker, ordnet og effektiv måte, samt å legge til rette for at partene i handelen mottar uhildet bistand.

Nettsiden tar imot personopplysninger fra forskjellige kanaler og distribuerer de til rett kontor/ansatt i Partners-kjeden, slik at kunden og ansatt får utført sitt ønske om boligsalg, boligkjøp, eller salgsfremmende tiltak. Disse kanalene kan være via Partners' hjemmeside (Partners.no) via Webmegler (Fagsystemet) via meglere, finansrådgivere eller andre tjenester/tjenesteleverandører. For å få utført disse tjenestene må kunden akseptere at det samles inn et minimum av informasjon for å få utført tjenesten. Senere i prosessen kan det være behov for ytterligere informasjon som megler eller finansrådgivere trenger for å få utført tjenesten. Samtykke blir innhentet i alle tilfeller.

Hvilke personopplysninger behandles?

Informasjonen som lagres om deg som bruker, omhandler posisjonen din (IP-adresse), hvordan du navigerer på nettsiden og teknisk informasjon om nettleseren din og operativsystemet ditt.

Eksempler på opplysninger som lagres er:

  • Navn
  • Adresse
  • Postnummer
  • Poststed
  • Telefon/mobil
  • E-post
  • Kommentarer
  • Samtykker
  • Formål
  • Kilde for henvendelsen
  • Registreringsdato
  • Boligen du er interessert i

Hvor hentes opplysningene fra?

Når du besøker nettsiden vår, registrerer vi informasjon om deg i en såkalt cookie eller informasjonskapsel, og i noen tilfeller IP-adressen din. En cookie er en liten tekstfil som lagres i internminnet til nettleseren din. Videre innhenter og lagrer vi opplysninger fra eventuelle bestillings- og kontaktskjemaer du fyller ut.

Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?

Når du besøker nettsiden vår, vil du få mulighet til å godkjenne eller avvise bruken av informasjonskapsler.

Dersom du velger å ikke akseptere bruken av cookies, kan det føre til at nettsiden ikke fungerer optimalt.

Dersom du ønsker å bli kontaktet av en av våre eiendomsmeglere i forbindelse med salg eller kjøp av bolig, må du i våre skjemaer registrere kontaktopplysninger. Med kontaktopplysninger mener vi:

  • Navn
  • Telefon
  • E-post
  • Postnummer

Utleveres opplysningene til en tredjepart?

For å kunne gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår, samt relevant markedsføring i andre kanaler, som Facebook og Google, benytter vi informasjonskapsler utstedt av tredjepart. Eksempler på slike tredjepartsaktører er Google, Facebook, Adform, Delta Projects, YouTube og DoubleClick. Under følger mer utfyllende informasjon om de aktuelle tredjepartsaktørene: Google / Google Analytics / Google (Dynamic) Remarketing / Google Adwords Converter / DoubleClick Floodlight / YouTube.

Et Google-script blir brukt for å levere relevante og tilpassede markedsføringskampanjer i Googles annonsenettverk. Vi innhenter data om informasjonskapselen i nettleseren din, hvilke typer nettsteder du besøker, hvilke mobilapper du har på enheten din, innstillingene du har valgt i annonseinnstillinger, samt om du har besøkt domenet vårt tidligere.

Google registrerer også nettsteder og apper du har besøkt som tilhører bedrifter som annonserer med Google, tidligere interaksjon med annonser eller annonseringstjenester fra Google, samt Google-profilen din (inkludert aktiviteten din på YouTube og Google+)

Vi gjør ikke følgende: Kobler navn eller personlig identifiserbar informasjon til informasjonskapselen din uten samtykke fra deg. Vi knytter heller ikke informasjonskapselen din til sensitive emner som etnisitet, religion, seksuell legning eller helse uten samtykke fra deg.

Google Tag Manager

Benyttes til å organisere og styre script som kjører på vårt/våre domene(r).

Facebook Custom Audience

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å vise annonser på og utenfor Facebooks tjenester. Finn ut mer om hvordan Facebook bestemmer hvilke annonser du får se her: https://www.facebook.com/help/562973647153813

Hvis du ønsker å kontrollere og administrere hva slags annonser du ser på Facebook, kan du justere annonseinnstillingene dine. Les om Facebook sine retningslinjer for personvern, samt mulighetene for å hindre at Facebook registrerer ditt adferdsmønster her: https://www.facebook.com/about/ads/.

Adform og Delta Projects

Adform blir brukt for å gjennomføre markedsføringskampanjer. Vi henter data til brukerstatistikk, eksempelvis antall visninger og klikk på annonser. I tillegg bruker vi data for å skreddersy annonser mot spesifikke målgrupper. Adform og Delta Projects samler ikke personlig identifiserbar data fra ditt besøk til sine domener, annet enn informasjon som du frivillig legger igjen. Les mer om Adforms/Deltas retningslinjer for personvern og muligheten for å hindre disse fra å sette cookies og registrere ditt adferdsmønster under.

Tredjeparts spørringer/third party requests

Google Analytics arbeider gjennom tredjeparts spørringer, som lagres av en bruker til en ekstern tjenesteleverandør. Til tross for at disse spørringene ikke setter cookies, kan de fortsatt overføre informasjon til en tredjepart. Ved hjelp av informasjonskapsler utstedt av tredjepart, kan du oppleve å motta markedsføring basert på undersider du har besøkt på nettstedet vårt. Disse informasjonskapslene inneholder kun aggregert informasjon, og ingen opplysninger som kan identifisere deg som bruker.

For enkel oppsummering og valg, gå til vårt Senter for personvern.

Hvordan slettes og arkiveres opplysningene?

Mitt Salg (Reeltime Interactive AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn Ja Ved registrering Nei 24 måneder etter akseptdato (eller ved sletteanmodning) Ja
Telefon Ja Ved registrering Nei 24 måneder etter akseptdato (eller ved sletteanmodning) Ja
E-post Nei Ved registrering Nei 24 måneder etter akseptdato (eller ved sletteanmodning) Ja
Registreringdato Nei Ved registrering Nei Beholdes til statistikk Nei
Samtykke Ja Ved registrering Nei Beholdes til statistikk, men kan trekkes tilbake Nei

Skjemaer for salgsoppgave og visningsliste (Reeltime Interactive AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn Avhengig av type henvendelse Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Ja
Telefon Avhengig av type henvendelse Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Ja
E-post Avhengig av type henvendelse Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Ja
Postnummer Ja Ved registrering Nei Beholdes til statistikk Nei
Registreringdato Nei Ved registrering Nei Beholdes til statistikk Nei

Skjemaer for salgssum (Reeltime Interactive AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn Fra 1881.no Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Ja
Telefon Ja Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Ja
Registreringdato Nei Ved registrering Nei Nei Nei

Verdivurdering og selge bolig (Reeltime Interactive AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn Avhengig av type henvendelse Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Ja
Telefon Avhengig av type henvendelse Ved registrering Delvis Beholdes kryptert for måling av hitrate (eller frem til sletteanmodning) Ja
E-post Avhengig av type henvendelse Ved registrering Delvis Beholdes kryptert for måling av hitrate (eller frem til sletteanmodning) Ja
Adresse Nei Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Ja
Postnummer Ja Ved registrering Nei Beholdes til statistikk Nei
Melding Nei Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Ja
Registreringdato Nei Ved registrering Nei Beholdes til statistikk Nei

Kontaktskjemaer på nettsidene (Reeltime Interactive AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn Avhengig av type henvendelse Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Ja
Telefon Avhengig av type henvendelse Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Ja
E-post Avhengig av type henvendelse Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Ja
Adresse Nei Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Ja
Postnummer Ja Ved registrering Nei Beholdes til statistikk Nei
Melding Ja Nei Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Ja
Registreringdato Nei Ved registrering Nei Beholdes til statistikk Nei
Samtykke Nei Ved registrering Nei Beholdes til statistikk Nei

Eksisterende kundeforhold (Reeltime Interactive AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn Ja Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
Adresse Ja Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
Postnummer Ja Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
Poststed Nei Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
Telefon / mobil Ja Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
E-post Ja Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
Boligtype Ja Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
Samtykker Ja Ved registrering Nei Tilgjengelige for markedsføring mot selger i 5 år etter akseptdato, eller frem til avmelding Nei
Formål Ja Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
Matrikkel Nei Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
Hjemmelshaver Ja Ved registrering Nei Nei Nei
Kilde for henvendelse Ja Ved registrering Nei Nei Nei
Registreringsdato Ja Ved registrering Nei Nei Nei
Kommentarer Ja Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei

Nyhetsbrev (Reeltime Interactive AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn Avhengig av type henvendelse Ved registrering Nei Lever inntil avmelding eller ved sletteanmodning Ja
Telefon Avhengig av type henvendelse Ved registrering Nei Lever inntil avmelding eller ved sletteanmodning Ja
E-post Avhengig av type henvendelse Ved registrering Nei Lever inntil avmelding eller ved sletteanmodning Ja
Postnummer Ja Ved registrering Nei Beholdes til statistikk Nei
Melding Nei Ved registrering Nei Lever inntil avmelding eller ved sletteanmodning Ja
Registreringsdato Nei Ved registrering Nei Beholdes til statistikk Nei
Samtykke Nei Ved registrering Nei Lever inntil avmelding eller ved sletteanmodning Nei

Søkeagent (Websystemer AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn/etternavn Ja Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
Adresse Nei Ved registrering Nei Aldri X
Postnummer Nei Ved registrering Nei Aldri X
Poststed Nei Ved registrering Nei Aldri X
Telefon/mobil Ja Ved registrering Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
E-post Nei Ved registrering Nei Aldri X
Boligen Nei Ved registrering Nei Aldri X
Samtykker Ja Ved registrering Nei Aldri Nei
Formål Nei Ved registrering Nei Aldri X
Kilde for henvendelse Nei Ved registrering Nei Aldri X
Registreringdato Nei Ved registrering Nei Aldri X
Kommentarer Nei Ved registrering Nei Aldri X

Ved bestilling av salgsoppgave (Websystemer AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn/etternavn Ja Ved registrering/ I oppdragssammenheng Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
Adresse Nei Ved registrering Nei Aldri X
Postnummer Nei Ved registrering Nei Aldri X
Poststed Nei Ved registrering Nei Aldri X
Telefon/mobil Ja Ved registrering/ I oppdragssammenheng Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
E-post Nei Ved registrering/ I oppdragssammenheng Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
Boligen Nei Ved registrering Nei Aldri X
Samtykker Ja Ved registrering/ I oppdragssammenheng Nei Etter arkivplikt (ved sletteanmodning) Nei
Formål Nei Ved registrering Nei Aldri X
Kilde for henvendelse Nei Ved registrering Nei Aldri X
Registreringdato Nei Ved registrering Nei Aldri X
Kommentarer Nei Ved registrering Nei Aldri X

Element persondata / epost generator (Nordic Easy AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn / etternavn Ja Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Adresse Ja Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Postnummer Ja Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Poststed Ja Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Telefon / mobil Ja Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
E-post Ja Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Boligen Nei Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Formål Ja Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Kommentar Nei Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Vedlegg / PDF Nei Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Foto Nei Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Kilde for henvendelse Ja Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei

Web2Print (Nordic Easy AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn / etternavn Nei Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Adresse Nei Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Postnummer Nei Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Poststed Nei Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Telefon / mobil Nei Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
E-post Ja Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Boligen Nei Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Formål Ja Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei
Prosjektnavn Ja Ved import / opplasting Nei 6 måneder (backup 1 måned) Nei
Oppdragsnummer Ja Ved import / opplasting Nei 6 måneder (backup 1 måned) Nei
Vedlegg / PDF Nei Ved import / opplasting Nei 6 måneder (backup 1 måned) Nei
Foto Nei Ved import / opplasting Nei 6 måneder (backup 1 måned) Nei
Kilde for henvendelse Ja Ved import fra database Nei 12 måneder (backup 1 måned) Nei

Nyhetsbrev (Ekko Media AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn Ja Ved registrering Nei Lever inntil avmelding eller ved sletteanmodning Ja
Telefon Ja Ved registrering Nei Lever inntil avmelding eller ved sletteanmodning Ja
E-post Ja Ved registrering Nei Lever inntil avmelding eller ved sletteanmodning Ja
Postnummer Ja Ved registrering Nei Beholdes til statistikk Nei
Melding Nei Ved registrering Nei Lever inntil avmelding eller ved sletteanmodning Ja
Registreringsdato Nei Ved registrering Nei Beholdes til statistikk Nei
Samtykke Nei Ved registrering Nei Lever inntil avmelding eller ved sletteanmodning Nei

Kontaktskjema (Ekko Media AS)

Element Obligatorisk Når i bruk Kryptert Slette-rutine Anonymisering
Navn/etternavn Ja Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Ja
Adresse Ja Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Ja
Postnummer Ja Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Nei
Poststed Ja Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Nei
Telefon Ja Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Nei
E-post Ja Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Nei
Boligen Nei Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Nei
Samtykker Ja Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Nei
Formål Ja Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Nei
Kilde for henvendelse Ja Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Nei
Registreringsdato Ja Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Nei
Kommentarer Nei Ved registrering Nei 24 måneder etter registrering (eller ved sletteanmodning) Nei

Hvilke rettigheter har den registrerte og hvilket lands lovverk gjelder?

Den registrerte har krav på innsyn, retting og sletting av mangelfulle eller uriktige personopplysninger, såfremt dette ikke kommer i konflikt med norsk lov om eiendomsmegling.

Personopplysningsloven stiller krav til internkontroll i form av etablering og vedlikehold av planlagte og systematiske tiltak for å oppfylle kravene i eller i medhold av personopplysningsloven, herunder sikre personopplysningenes kvalitet. Dette kan oppsummeres som:

  • Rutiner for oppfyllelse av virksomhetens plikter og de registrertes rettigheter
  • Rutiner og tekniske tiltak for informasjonssikkerhet

Hvordan sikres opplysningen?

All kommunikasjon er basert på SSL. Secure Sockets Layer (SSL) er kryptografiske protokoller som tilbyr sikker kommunikasjon på Internett for nettlesing, e-post, lynmeldinger og andre dataoverføringer. Opplysningene blir lagret på sikre servere bak en streng fysisk brannmur som ivaretar våre krav til sikkerhet.

Varslingsrutine ved brudd på personvernreglene

Ved et brudd eller mulig brudd på personvernet skal følgende varslinger utføres:

Rolle Gjør hva Frist
Den som avdekker avvik Melder til Daglig leder og ansvarlig hos meglerkjeden Umiddelbart
Daglig Leder Melder til Kundens ansvarlige Umiddelbart
Kundens ansvarlige / Daglig leder Melder til bruker om bruddet og hvilke tiltak som settes i gang Umiddelbart
Kundens ansvarlige / Daglig leder Melder brudd til Datatilsynet Innen 72 timer

Kontaktinformasjon

Dersom du ønsker innsyn, retting eller sletting av dine personopplysninger gå inn på Senter for personvern eller ta kontakt med oss via e-post personvern@partners.no dersom du har spørsmål eller tilbakemeldinger knyttet til ditt personvern.

Om cookies

Dette er en standard teknologi de fleste nettsteder benytter i dag. En cookie er en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne. Ved å sette en cookie kan vi lagre informasjon om hvordan du navigerer på nettsiden, og gi oss nyttig statistikk som vi bruker til å gjøre nettsidene våre bedre. Nettsiden benytter også informasjonskapsler for å skape og levere relevante og tilpassede markedsføringskampanjer i diverse annonsenettverk som f.eks. Google og Facebook. Du kan se en oversikt over hvilke cookies vi bruker i Senter for personvern.

De fleste nettlesere (som Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari og Opera) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Hvis du velger å ikke godta bruk av cookies, kan det føre til at nettsider ikke vil fungere optimalt.

Informasjonen vi samler inn, kan ikke identifisere deg som bruker, og vil heller ikke bli delt med tredjepart.