Øvre Kortaveg 8B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Øvre Kortaveg 8B

  • 2830 Raufoss
Prisantydning
1 490 000,-
Fellesgjeld
91 278,-
Totalpris
1 593 060,-
Ligningsverdi
294 185,-
Teknisk verdi
1 375 000,-
Fellesutgifter
2 580,- (Avdrag (Kr. 295,-) og renter (Kr. 181,-) på fellesgjelden, kommunale avgifter, kabel-Tv, garasje, felles forsikring, felles vedlikehold m.m.)
Beregnet totalkostnad
1 490 000,- (Prisantydning)
91 278,- (Andel av fellesgjeld)


1 581 278,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))


11 782,- (Omkostninger totalt)


1 593 060,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Rekkehus (borettslag)
Primærrom
66m²
Bruksareal
69m²
Bruttoareal
80m²
Tomt
19 881m² (fellestomt)
Byggeår
1972
Gårdsnummer
12
Bruksnummer
333
Energimerking
F
Finn-kode
86963065
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFSalgslederPartner

Runi Bjerke

+47 995 52 626

Eiendomsmegler

Mette Aas Sivesind

+47 975 26 254
  • Nabolagsprofil

90%

eier sin egen bolig

83%

bor i enebolig

65%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

Dokumenter

Salgsoppgave Øvre Kortaveg 8B

BRA/PROM

69 / 66 m²

Eierform

Borettslag

Boligtype

Rekkehus

Beskrivelse

Boligen er fra 1972, men har blitt totalt oppusset de siste to årene. Her kan du med andre ord flytte rett inn. Leiligheten går over to plan med stue, spisestue, kjøkken og entre i første etasje og soverom, bad og boder i underetasjen. Der nede finner du også terrassen som er koselig å bruke i sommerhalvåret. Hvis du har et par rastløse hender kan du slå deg løs på hageflekken som er en forlengelse av terrassen. Hagen er flat og fin, så her er det mange muligheter! Alt i alt er dette en bolig med mange muligheter i et av Raufoss` beste og mest sentrale områder.

Innhold

Rekkehusleilighet over to plan som inneholder:

Underetasje: Gang m/ trapp og sovealkove, soverom, bad og bod.

1.etasje: Vindfang og stue/kjøkken.

Standard

Pen leilighet hvor det er gjort løpende oppussing/oppgraderinger de senere år.

Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedsenket beslag. Fliser over benk gir et delikat og rent uttrykk. Plass til komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.

Pent flislagt bad med vegghengt servant. Badekar, dusjhjørne og toalett. Opplegg for vaskemaskin.

Innvendige overflater:

Gulv: Laminat, fliser og pusset betong. Gulvvarme der det er lagt fliser.

Vegger: Malte plater og fliser.

Himlinger: Malte glatte flater, malte plater og malte MDF staver.

Generelt:

År 1999: Etterisolert og ny kledning.

År 2013: Ny taktekking med tilhørende beslag.

År 2015: Fornyet flere innvendige overflater, nytt bad og fornyet elektrisk anlegg.

Beliggenhet

På Raufoss` solside ligger Øvre Korta veg 8b. Dette er et veletablert og rolig nabolag med eneboliger og rekkehusbebyggelse. Stort mer barnevennlig enn dette blir det ikke. Eiendommen ligger solrikt og åpent til på vestsiden av Raufoss. Herfra er det kort vei til skoler, barnehager, idrettsanlegg, badeland, hoppsenter og stort nytt kjøpesenter med alt du måtte ønske deg av innhold. På Raufoss har du nesten uendelige turmuligheter sommer som vinter, det er godt fiske i oppover elva som renner gjennom Raufoss og det er kort vei til Toten Golf som ligge ved Sillongen noen kilometer østover. Oslo ligger et par timer sørover, Gardermoen 1,5 timer samme vei. Og siden vi er inne på avstander er det 10-15 minutters kjøring til Gjøvik.

Rentekostnader fellesgjeld

Kr. 181,- pr mnd.

Avdrag fellesgjeld

Kr. 295,- pr mnd.

Tomt

Skrånet felles tomt opparbeidet med plen. Leiligheten disponerer den del av fellestomten som naturlig tilhører leiligheten. Gruset gårdsplass og interne veier.

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 294 185 pr. 31.12.15

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 823 717 pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 22.06.1973

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 80 kvm

U . etasje/kjeller:

Bruksareal: 34 m².

Primærrom: 31 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang m/ trapp og sovealkove, soverom og bad.

1. etasje:

Bruksareal: 35 m².

Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang og stue/kjøkken

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet via varmekabler og panelovner.

Innbygget/skjult pipe.

Løpende kostnader

Felleskostnader inkludert nedbetaling av fellesgjeld, renter og garasje: Ca kr 31.000,- pr år.

Adkomst

Se kart. Det vil bli skiltet med visningsskilter fra Gjestvang&Partners ved annonserte fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Borettslaget Sørlia 2 Borettslag, org.nr. 954 606 635.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr: 61778142146, Nordea Bank Norge ASA

Annuitetslån, 4 terminer pr år.

Rentesats pr. 14.10.2016: 2,35% pa.

Antall terminer til innfrielse: 80

Saldo pr. 14.10.2016: 5 289 984

Andel av saldo: 91 279

Første termin/avdrag: 30.06.2014 (Siste termin: 30.09.2036)

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.